Tanskalainen sotalaiva etsii kaapattua tanskalaisjahtia

STT, Ritzau

Somalialaisten merirosvojen kaappaaman tanskalaisen venekunnan etsintään osallistuu tiettävästi tanskalainen sotalaiva. Sotalaiva on lähtenyt kohti sitä Intian valtameren osaa, jossa purjehtijaperheen veneen otaksutan olevan. Tanskalainen sotalaiva Esben Snarre on ennestään mukana monikansallisessa merirosvouksen vastaisessa Atalanta-operaatiossa.

Tanskalaisperhe ja kaksi muuta aikuista joutui merirosvojen käsiin viime viikolla Intian valtamerellä. Tanskan ulkoministeriön mukaan merirosvot vievät purjevenettä kohti Somalian rannikkoa.

Tanskalainen venekunta saattaa joutua olemaan merirosvojen vankina pitkään, ennustaa Kööpenhaminan yliopiston sotatieteen laitoksen asiantuntija. Panttivankeus voi kestää esimerkiksi puoli vuotta.

Brittiläinen meriturvallisuuteen erikoistunut yritys uskoo, että tanskalaisperheellä on mahdollisuus selvitä, koska merirosvot eivät yleensä surmaa panttivankejaan lunnasrahojen saamisen turvaamiseksi. Mahdollisten lunnasrahojen hankkiminen voi kuitenkin muodostua ongelmaksi yksityiselle venekunnalle, jolla ei ole rahoitusta samalla tavalla kuin kauppalaivoilla, joilla on takanaan varustamo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.