JESUFÅGLAR - Matka ajan rannoille

JESUFÅGLAR

Matka ajan rannoille

Omakustanne

Wigwamin esikoisalbumin avaa outo, kahdeksan sekunnin mittainen intro 633 Jesu fåglar. Siitä lienee nimensä napannut tämä jyväskyläläisyhtye, joka tuntuu muutenkin innoittuneen 1970-luvun progesta - tai ainakin sen seesteisemmästä ja taiteellisemmasta laidasta.

Jesufåglar vaalii progen perinteitä, mutta myös kokeilee ja luo uutta. Kitara, viulu, huilu ja piano kutovat monitasoista ja rikasta soundimaailmaa, ja biisirakenteet pakenevat ilmeisimpiä kaavoja. Melodiat ovat aika erikoisia ja rönsyileviä, mutta usein kauniitakin. Sävellyksistä ja sanoituksista vastaa laulaja-pianisti Sanna Klemetti.

Levy koostuu viidestä biisistä, joiden tyylilaji ja taso vaihtelevat. Jännittävät ja rikkaat proge-eepokset Taikuri ja Kurtisaani soivat komeasti, eikä eteerisen taidepopin suuntaan kurkottava nimikappale niille paljon häviä. Kultasuu-instrumentaali on sitä vastoin aika vaisu esitys.

Matka ajan rannoille on kunnianhimoinen ja hyvinkin lupaava debyytti. Epätasaisuuden lisäksi sen pisteitä kuitenkin laskee varovainen ja pidätelty yleissoundi. Oli syy sitten tuotannossa tai soitossa, ei levyltä oikein välity sellaista intohimoa kuin ehkä voisi.

MARKUS MATTLAR

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut