Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Risikko ehdottaa pakolaiskiintiön nostamista takaisin 1 050:een

Asiaa on tarkoitus käsitellä hallituksen puoliväliriihessä huhtikuussa.

STT

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) ehdottaa Suomen pakolaiskiintiön nostamista takaisin 1 050:een ensi vuonna. Suomen nykyinen kiintiö on 750.

Asiaa on tarkoitus käsitellä hallituksen puoliväliriihessä huhtikuussa.

– Vastaanottamalla pakolaisia suoraan muun muassa YK:n pakolaisleireiltä autetaan kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia pääsemään turvallisesti Eurooppaan. Samalla taistellaan ihmissalakuljetusta vastaan, sisäministeri Risikko sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa Suomi on painottanut EU:ssa maahanmuuton parempaa hallintaa ja maahanmuuton laillisten väylien kehittämistä.

– Tässä jokaisen jäsenvaltion tulisi kantaa oma vastuunsa.

Suomen vuosittainen pakolaiskiintiö on ollut 750 lähes koko 2000-luvun ajan. Kiintiötä nostettiin Syyrian tilanteen vuoksi 1 050:een vuosina 2014 ja 2015, mutta 2016 se laskettiin takaisin 750 paikkaan.

Kiintiöpakolaisina valitaan henkilöitä, jotka ovat jo pakolaisina jossain toisessa maassa ja joita YK:n pakolaisjärjestö UNHCR esittää uudelleensijoitettaviksi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut