Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Washington Post: FBI sai oikeuden luvan Trumpin neuvonantajan seurantaan

Tapauksen kerrotaan olevan osa tutkintaa, jossa on selvitetty Trumpin kampanjan mahdollisia Venäjä-kytköksiä.

Trumpin presidentinvaalikampanjan mahdollisia yhteyksiä Venäjään tutkitaan. Brendan Smialowski / AFP PHOTO

STT, AFP

Yhdysvalloissa liittovaltion poliisi FBI sai viime kesänä huippusalaisia tiedusteluasioita valvovalta oikeudelta luvan seurata presidenttiehdokas Donald Trumpin neuvonantajan yhteyksiä, uutisoi Washington Post -lehti. Lehden viranomaislähteiden mukaan tapaus on osa tutkintaa, jossa on selvitetty Trumpin kampanjan mahdollisia Venäjä-kytköksiä.

FBI vakuutti oikeudelle, että oli todennäköinen syy uskoa silloisen neuvonantaja Carter Pagen toimivan Venäjän agenttina.

Washington Postin mukaan Pagen tapaus on toistaiseksi selvin todiste siitä, että FBI uskoi jonkun Trumpin kampanja-avustajan olevan yhteydessä Venäjän agentteihin. Yhdysvalloissa on meneillään tutkinta, oliko Trumpin kampanjalla yhteyksiä Venäjään, jotta tämä vaikuttaisi vaaleissa Trumpin hyväksi.

"Ei mitään salattavaa"

Page on aikanaan toiminut pankkiirina Moskovassa. Trump nimitti hänet maaliskuussa 2016 ulkopoliittisten neuvonantajiensa ryhmään. Myöhemmin hänen virallinen roolinsa kampanjassa kuitenkin kiistettiin. Yhtenä syynä pidetään sitä, että hänen Venäjän-matkansa herättivät kiusallista huomiota. Pagen mukaan kyse oli yksityisistä liikematkoista.

Page on toistuvasti kieltänyt tehneensä mitään väärää Venäjä-suhteissaan tai Trumpin kampanjassa.

– Minulla ei ole mitään salattavaa, hän kommentoi Washington Postille.

Hän katsoo lehden tietojen vahvistavan kaikki epäilyt siitä, että hallinto on tehnyt perusteetonta tutkintaa poliittisista syistä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut