Joditabletit myytiin loppuun Jyväskylässä

Shahin Doagu

Japanin ydinvoimalaturma säikäytti suomalaisia myös Keski-Suomessa, sillä Jyväskylässä Kauppakadun ja Puistokadun Yliopiston Apteekeista joditabletit myytiin loppuun lauantaina.

Yle uutisoi aiemmin päivällä, että joditableteille on ollut kysyntää ympäri Suomea ja ne on paikoin myyty loppuun.

Apteekkari Jari Kokkonen kertoi Keskisuomalaiselle, että Jyväskylässä tabletit tekivät kauppansa päivällä, mutta kysyntä rauhoittui iltaa kohden. Muutamien kymmenien pakkauserä myytiin kuitenkin loppuun molemmissa apteekeissa heti aamupäivällä, kun tieto Japanin ydinvoimalan räjähdyksestä ja ilmaan levinneistä päästöistä tulivat ilmi.

- Ihmiset alkoivat kuitenkin uutisoinnin myötä ymmärtää, että tilanne ei vaikuta Suomessa, jos siitä ei ole ollut välitöntä vaaraa edes Japanissa, Kokkonen sanoi.

Kokkosen mukaan Yliopiston Apteekkien lääkevarastoa täydennetään joditablettien osalta sunnuntaina ja maanantaina ympäri Suomea. Hän kuitenkin korostaa, ettei suomalaisten tarvitse lääkettä tällä hetkellä syödä.

Säteilyturvakeskuksen mukaan Japanin ydinvoimalaturmasta aiheutuvalla päästöllä ei ole terveydellistä merkitystä Suomessa. Sen takia joditabletteja suomalaisten ei tarvitse, eikä pidä syödä ilman viranomaisten suositusta.

Sen sijaan Japanissa oleskelevien suomalaisten tulee noudattaa paikallisten viranomaisten ohjeita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.