Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Katainen toivoo malttia ydinvoimakeskusteluun

STT

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen toivoo (kok.), että suomalaisessa ydinvoimakeskustelussa säilyisi maltti Japanin luonnonkatastrofista huolimatta.

– Olisi varmaan ihan järkevää, ettei hypitä haudoilla ennen kuin on saatu tietää, mitä oikeasti on tapahtunut ja mitä ei ole tapahtunut, Katainen sanoi kokoomuksen vaaliristeilyllä Tallinnassa.

Kataisen mielestä Japanin tapahtumia ei pitäisi hyödyntää lyhytnäköisesti poliittisessa keskustelussa.

Ydinvoiman lisärakentamista vastustavat vihreiden ja vasemmistoliiton puheenjohtajat availivat heti Japanin onnettomuuden jälkeen uutta keskustelua ydinvoiman tulevaisuudesta.

Kataisen mielestä Japanin tilanteesta ei voi vielä tehdä johtopäätöksiä suomalaiseen energiapolitiikkaan. Tilanne Japanissa on yhä auki.

Katainen muistuttaa, että Suomessa ydinvoimaratkaisut on tehty kymmenien vuosien saatossa vastuullisesti ja viranomaisten riskiarvioihin perustuen.

– Varmaan olisi järkevää pitää maltti mielessä ja katsoa rauhassa, onko saatu ja saadaanko sellaista lisäinformaatiota, joka on olennaista suomalaisen energiapolitiikan kannalta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut