Nokia vahvisti vähentävänsä Suomesta 1 400 työpaikkaa

STT

Nokia on saanut osan yt-neuvotteluistaan päätökseen. Yhtiö vähentää Suomessa 1 400 työpaikkaa kuten aiemmin ilmoitettiin. Tarkemmat paikkakuntakohtaiset vaikutukset eivät kuitenkaan ole vielä tiedossa.

Tavoite on, että neuvottelujen piirissä olevat henkilöt saavat tiedon työpaikkansa kohtalosta heinäkuun alkuun mennessä.

- Tässä vaiheessa emme voi kommentoida paikkakuntakohtaisia vaikutuksia Suomessa, sillä prosessi on vielä monilta osin kesken, ilmoitti Nokian Suomen-henkilöstöjohtaja Ville Valtonen.

Väkeä vähennetään vaiheittain ensi vuoden loppuun mennessä. Irtisanottavilla on mahdollisuus pysyä Nokian palkkalistoilla tämän vuoden loppuun asti.

Nyt päättyneet neuvottelut koskivat muun muassa Symbian- ja Meego-tuotekehitystä. Osa Nokian yt-neuvotteluista on vielä kesken tai vasta alkamassa.

Nokia kertoi aiemmin allekirjoittaneensa sopimuksen konsulttiyhtiö Accenturen kanssa. Nokia ulkoistaa Symbian-alustan ohjelmistokehityksen ja tukipalvelut Accenturelle. Kaikkiaan noin 2 800 Nokian työntekijää ympäri maailman siirtyy Accenturen palvelukseen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut