Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tasa-arvoiseen avioliittoon yhteensä 857 paria maaliskuussa

Tasa-arvoinen avioliittolaki astui voimaan viime kuun alussa ja mahdollisti samaa sukupuolta olevien parien vihkimisen avioliittoon.

770 aiemmin rekisteröityä parisuhdetta muutettiin puolestaan avioliitoiksi. Risto Aalto

STT, Tatu Kuukkanen

Väestörekisterikeskuksen mukaan 87 samaa sukupuolta olevaa paria solmi avioliiton viime kuussa. 770 aiemmin rekisteröityä parisuhdetta muutettiin puolestaan avioliitoiksi. Tiedot selviävät keskuksen väestötietojärjestelmästä.

Tasa-arvoinen avioliittolaki astui voimaan viime kuun alussa. Se mahdollistaa samaa sukupuolta olevien parien vihkimisen avioliittoon.

Samaa sukupuolta olevien avioliittoja solmittiin tai muutettiin rekisteröidystä parisuhteesta avioliitoksi eniten Uudenmaan ja Hämeen alueella ja vähiten Itä-Suomen, Kaakkois-Suomen, Pohjois-Suomen ja Lapin alueilla.

Keski-Suomessa solmittujen ja muutettujen avioliittojen määrissä jäätiin näin ollen keskimääräisellle tasolle. Määrät eivät olleet erityisen suuria eikä pieniä.

Väestörekisterikeskuksen mukaan maistraatissa lakimuutos ei ole näkynyt vihkivaraustilanteessa. Muutamia kyselyjä ja varauksia on tullut koskien samaa sukupuolta olevien avioliittoja.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut