Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ecuadorissa oikeiston presidenttiehdokkaan mukaan vaaleissa tapahtunut petos

Uutistoimisto AFP:n mukaan Moreno oli saamassa hieman päälle 51 prosenttia äänistä.

Morenoa pidetään vuosikymmeniä maata johtaneen Rafael Correan perinnön jatkajana. Rodrigo Buendia

STT, AFP

Ecuadorissa vasemmiston Lenin Moreno johtaa presidentinvaalien toisen kierroksen ääntenlaskennassa oikeiston Guillermo Lassoa. Uutistoimisto AFP:n mukaan Moreno oli saamassa hieman päälle 51 prosenttia äänistä ja Lasso hieman vajaat 49 äänistä, kun yli 90 prosenttia äänestyspiireistä oli ilmoittanut tuloksista.

Lasson mukaan vaaleissa on tapahtunut petos.

– Aiomme puolustaa Ecuadorin ihmisten tahtoa petosyrityksen edessä, Lasso sanoi lisäten, että petosyrityksen tavoitteena on saada maahan laiton hallitus.

Lasson, 61, mukaan hänen kampanjallaan on todisteita petoksesta.

Vaalien voittajaa ei vielä virallisesti ole julistettu.

Ecuadorin presidenttinä on ollut vuosikymmenen ajan vasemmistolainen Rafael Correa, joka ei enää ole ehdolla. Morenoa, 64, pidetään hänen perintönsä jatkajana.

Vaalin tuloksen on etukäteen arvioitu kertovan yleisemmin siitä, mihin Latinalaisen Amerikan poliittinen ilmapiiri on kehittymässä. Argentiinassa, Brasiliassa ja Perussa on siirrytty viime kuukausina oikeiston suuntaan.

Assange onnitteli Morenoa

Wikileaksin perustaja Julian Assange on jo onnitellut Twitterissä Morenoa. Assange on myös käskenyt Lassoa poistumaan maasta seuraavan 30 päivän aikana.

– Käsken kohteliaasti Lassoa lähtemään Ecuadorista 30 päivän sisällä (joko ilman veroparatiisimiljooniaan tai niiden kanssa), Assange kirjoitti.

Assange on pakoillut vuosikausia Ecuadorin Lontoon-lähetystössä, jottei tulisi luovutetuksi Ruotsiin. Lasso on sanonut häätävänsä Assangen, jos voittaa vaalit.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut