Tokion pörssi rajussa laskussa, myös raakaöljy halpenee

STT

Tokion pörssissä osakekurssit ovat laskeneet yli kuusi prosenttia. Nikkei-indeksi sukelsi alle 10 000 pisteeseen eli alimmalle tasolle sitten marraskuun.

Tokion pörssissä käytiin kauppaa ensimmäistä kertaa perjantaisen maanjäristyksen jälkeen.

Japanin suurimpien autonvalmistajien kurssit laskivat noin 10 prosenttia, koska monet tehtaat ovat keskeyttäneet tuotantonsa luonnonkatastrofin takia. Vaurioituneita ydinvoimaloita hallinnoivan energiayhtiö Tepcon kurssi romahti melkein 25 prosenttia.

Japanin keskuspankki on yrittänyt hillitä kriisin vaikutuksia pumppaamalla rahamarkkinoille runsaan sadan miljardin dollarin arvosta jenejä. Keskeinen ohjauskorko on kuitenkin pidetty ennallaan eli nollan ja 0,1 prosentin välillä.

Raakaöljyn hinta on kääntynyt selvään laskuun. Pohjanmeren öljynlaadun Brentin huhtikuun toimitusten tynnyrihinta painui aamulla noin 111 dollariin eli alimmalle tasolle kahteen viikkoon.

Markkinoilla arvioitiin Japanin tilanteen hidastavan maailmantalouden kasvua ja samalla öljyn kysyntää. Japanissa on maanjäristyksen ja tsunamin jäljiltä suljettu myös useita öljynjalostamoja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut