Lehti: Ulkomaisia sotilaita pidätetty Libyassa

STT

Sunday Timesin mukaan kahdeksan brittisotilasta on otettu kiinni Libyassa. Aseistetut, mutta siviilipukuiset SAS-valiojoukkojen sotilaat on tiettävästi viety kuulusteltaviksi Bengasiin.

Britannian puolustusministeriö kieltäytyy ottamasta kantaa lehtitietoon.

Sunday Times -lehden mukaan sotilaat olisivat jääneet kiinni Itä-Libyassa brittidiplomaattien saattotehtävän aikana. Puolustusministeriö vahvistaa sen, että pieni brittidiplomaattiryhmä on kapinallisten pääpaikassa Bengasissa. Diplomaattiryhmän tarkoitus on ilmeisesti keskustella kapinallisten kanssa.

Libyan johtaja Muammar Gaddafi on tänään toivonut, että YK tai Afrikan unioni tutkisi Libyan levottoman tilanteen. Hän sanoo ranskalaisessa Le Journal du Dimanche -lehdessä, että selvitysryhmä saisi täyden tuen ja työrauhan.

Haastattelussa Gaddafi varoittaa Euroopan maita siirtolaisaallosta, jos kapinalliset voittavat. Gaddafin mukaan myös pyhä sota uhkaa levitä Eurooppaan.

EU on lähettänyt tänään Libyaan arviointiryhmän, joka käy selvittämään humanitaarista tilannetta Libyassa. Ryhmä tutkii myös mahdollista evakuointitarvetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.