Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kiviniemi: Nokia yhä sitoutunut Suomeen

STT

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) luottaa Nokian olevan yhä vahvasti sitoutunut Suomeen, vaikka yhtiön uusi strategia merkitsee isoja muutoksia.

– Uskon, että Nokian johto on arvioinut, että tämä on yhtiön kannalta paras vaihtoehto, Kiviniemi kirjoittaa blogissaan. Pääministerin mielestä on tärkeää, että muutos tapahtuu työntekijöiden kannalta turvallisesti ja mahdollisimman monelle löytyy uusi ura.

Kiviniemi näkee Nokian linjaukset myös merkkinä uuden teknologian toimialojen kriisistä Suomessa. Kilpailu maailmalla on kovaa, ja pärjääminen vaatii kykyä ennakoida muutosta rohkeasti uudistumalla, hän arvioi.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) ja työministeri Anni Sinnemäen (vihr.) mukaan kysymys on ylivoimaisesti suurimmasta rakennemuutoksesta, mitä koskaan ennen on kohdistunut uuden teknologian toimialoille Suomessa.

Työ- ja elinkeinoministeriö sekä Nokia aloittavat yhteistyön, jotta rakennemuutos saadaan hoidetuksi hallitusti. Tavoitteena on uuden uran löytyminen mahdollisimman monelle Nokian ja sen alihankkijoiden työntekijälle.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut