Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

TS: Maataloustuet saatetaan sitoa ympäristötekoihin

STT

Maataloustuet saattavat jatkossa olla riippuvaisia ympäristöteoista, kirjoittaa Turun Sanomat.

EU-komissio on hahmotellut laajassa maatalouspolitiikan uudistuksessa mallia, jossa tukiin sisällytettäisiin merkittävä osuus ympäristönsuojelua. Jatkossa tukea ei saisi, jos maatilalla ei ryhdytä kunkin EU-valtion määrittelemiin ekotoimiin.

Komission suunnitelmat ovat huolestuttaneet kotimaista maataloutta voimakkaasti. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitossa pelätään byrokratian ja kustannusten lisääntymistä.

– Varsinkin jos tulevaa EU:n maatalousbudjettia leikataan uudistuksen tuloksena. Jos eurooppalaiset haluavat vieläkin korkealuokkaisempia ja ympäristöystävällisempää maataloutta, niin siitä on maksettava, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila sanoo.

Suomalainen maatalous sai viime vuonna suoria tukia 1,9 miljardia euroa. Tähän summaan sisältyy myös kansallinen maatalouden ympäristötukiohjelma, josta tuottajille maksetaan vuosittain noin 400 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut