Moni epäili Matti Saarta

STT

Monet ihmiset epäilivät Kauhajoen koulusurmaajan Matti Saaren aikeita ennen tekoa. Saari vihjaili mahdollisista väkivallanteoista muun muassa internetissä.

Torstaina julkistetusta keskusrikospoliisin tutkintamateriaalista käy ilmi, että useat poliisimiehetkin suhtautuivat Saareen epäillen. Häntä pidettiin mahdollisena kouluampujana.

Aseluvasta päättänyt rikoskomisario tuli kuitenkin siihen tulokseen, että edellytyksiä aseluvan peruuttamiseen ei ollut. Rikoskomisario keskusteli Saaren kanssa kolmesti, viimeisen kerran kouluammuskelua edeltävänä päivänä. Saari antoi luotettavan vaikutelman. Rikoskomisario kuvaili Saarta välittömän oloiseksi nuoreksi mieheksi.

Saaren tuttavat kiinnittivät huomiota siihen, että hänen olemuksensa ja käytöksensä muuttui. Hänen hankkimansa pistooli herätti myös huolta. Yksi tuttava teki Saaresta sähköpostilla ilmoituksen Haapajärven kihlakunnan poliisille muutama päivä ennen kouluammuskelua, mutta poliisi ei ryhtynyt mihinkään toimiin viestin vuoksi.

Internetissä esillä ollut aineisto oli niin epäilyttävää, että Kauhajoen poliisit halusivat hakea pistoolin häneltä pois. Seinäjoen apulaispoliisipäällikkö määräsikin aseen noudettavaksi. Asetta ei kuitenkaan saatu poliisin haltuun, koska Saari ei ollut asunnollaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.