Pörssi sahasi laskuun

STT

Helsingin pörssi sahasi tiistaina laskuun. Pörssikurssit laskivat alavireisessä kaupankäynnissä keskimäärin 0,9 prosenttia. Kurssikehitystä mittaava OMXH -hintaindeksi laski 55 pistettä 6 292 pisteeseen.

Matkapuhelinvalmistaja Nokian osake päätyi 8,93 euroon, missä oli 1,5 prosenttia laskua edellispäivän päätöksestä. Vaihdetuimmista nousivat vain konepajajätti Metso ja rengasvalmistaja Nokian Renkaat.

Pörssin vaihto kohosi 390 miljoonaan euroon. Osakkeita vaihdettiin vajaat 39 miljoonaa, josta Nokiaa oli runsaat 14 miljoonaa osaketta. Laskijoita pörssissä oli tiistaina 61, kun 42 yhtiön päätöskurssi nousi maanantaista.

Nousijoiden kärjessä olivat senttisarjalainen Westend ITC, Wulff-Group ja Ahtia. Eniten laskivat Aspocomp, Cencorp ja Elecster. Osakepääoman korotuksen julkistanut elintarvikeyhtiö HKScan nousi 9,42 euroon.

Osakekauppaa käytiin laskevin kurssein myös Euroopan ja Yhdysvaltain markkinoilla. FTSEurofirst 300 -indeksi oli Helsingin pörssin sulkeutuessa puolen prosentin laskussa. New Yorkissa kurssit liukuivat alkukaupassa runsaat puoli prosenttia maanantaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.