Täydet kympit 23.11.2009

Sanna Höglund

KONEURAKOINTI JÄRVINEN KY. Nyrölästä käsin toimivan Koneurakointi Järvinen Ky:n perustajat Matti ja Pirkko Järvinen saivat hiljattain Suomen Yrittäjien timanttisen ansiomerkin tähänastisen yrittäjätaipaleensa kunniaksi. Perheyrityksestä on vuosien varrella kasvanut kahdeksan ulkopuolista henkilöä työllistävä yritys.

Yrityksen toimialaan kuuluu rinnakkain kaksi päämuotoa: vuonna 1969 aloitettu metsäkoneurakointi ja myöhemmin aloitettu maanrakennusurakointi. Vuonna 1989 toimintaan tuli mukaan Järvisen poika, Jarkko Järvinen, jolloin yhtiömuoto muuttui toiminimestä nykyiseksi.

- Kaksi toimialaa rinnakkain mahdollistaa työllisyyden tasaamisen. On ollut hienoa, ettei työvoimaa ole tarvinnut lomauttaa, Järvinen iloitsee.

Menestyksekkään yrittämisen avaimeksi hän mainitsee suunnittelun. Myös henkilökunnan määrä on vaihdellut työtilanteen mukaan.

- Välillä on hyvä istua alas ja miettiä, mikä todella kannattaa. Hyvin ja ajallaan tehty työ on paras markkinointikeino. Silloin hinnasta ei muodostu se kilpailukykyisin asia, yrittäjä summaa neljänkymmenen vuoden kokemuksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.