Hennariikka Andersson katuu nettimöläytystään

Anna-Maija Tuuliainen

Jyväskyläläinen kokoomuspoliitikko Hennariikka Andersson turhautui ylioppilaskunnan edustajistovaalien tuloksesta siinä määrin, että häneltä lipsahti Kokoomusopiskelijoiden Facebook-sivuille varsin harkitsematonta tekstiä torstaina.

"Normaalissa yliopistossa kokoomus olisi vienyt kamppiksen ja muun habituksen perusteella jopa vaalivoiton, mutta meillä täällä vihreiden vassaripaskojen hautausmaalla on turha työnsä tulosta korjata", Andersson kirjoitti.

- Se oli typerä kirjoitus omalta osaltani. Oma väsymys ja turhautuminen purkautuivat väärällä tavalla, Andersson kommentoi perjantaina.

JYY:n vihreä vasemmisto (JYVIVA) -ryhmän ääniharava Matti Lahdenmäki suhtautui rauhallisesti Anderssonin nettipurkaukseen.

– Varmasti siinä viitattiin meihin, mutta myös Grönioniin ja demareihin. Ei sitä kovin vakavasti pystynyt ottamaan.

– Äänestäjien haukkuminen minua eniten kummastutti. Ikään kuin he olisivat äänestäneet väärin demokraattisissa vaaleissa, Lahdenmäki lisäsi.

Andersson korosti, ettei kritisoinut vaalitulosta sinänsä.

- Tottakai äänestäjät äänestävät niin kuin itse haluavat. Oma ryhmä teki hyvän kampanjan, mutta tulos ei ollut sen mukainen.

Andersson poisti viestin melko nopeasti sen jälkeen, kun Ilta-Sanomien toimittaja oli soittanut hänelle.

- Kun ensimmäinen yhteydenotto tuli, tajusin, ettei se ollut asiallinen paikka tuollaiselle kommentille. Noin typerä kommentti oli syytäkin poistaa. Olisin voinut säästää tunteenpurkauksen kotiin ja pitää mölyt mahassani. Olen pahoillani kirjoituksesta.

Andersson ei usko, että viestillä olisi vaikutusta hänen toimintaansa kunnallispolitiikassa.

- Tietysti pitää esittää pahoittelut niille ryhmille, joita viesti koski. Sitä ei ollut suunnattu valtakunnan- eikä kunnallispoliitikoille vaan JYYn opiskelijapoliitikoille, hän painotti.

Yhteisöviestintää opiskeleva 22-vuotias Andersson oli itsekin ehdolla edustajistoon, muttei tullut valituksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.