Nyt on piru merrassa

Laadukkaalta vaikuttava uutuussarja Pirunkaupat (Reaper) ammentaa huumorinsa varsin makoisista lähtökohdista: laiska nuorukainen Sam ( Bret Harrison) saa 21-vuotissyntymäpäivänään tietää, että hänen vanhempansa ovat myyneet hänen sielunsa paholaiselle ( Ray Wise) jo ennen kuin hän syntyi. Nyt Sam joutuukin paholaisen leipätöihin öisin, päivisin hän työskentelee kaupassa. Helpommin sanottu kuin tehty.

Onneksi piru ei kuitenkaan ole ihan paha kaveri: Sam ei joudu tappotehtäviin, vaan hänen täytyy vain napata Helvetistä karanneet roistot ja viedä heidät takaisin. Ja hienoa työtä tekevän Wisen näyttelemä paholainen lohduttaa: "Älä huolehdi, Jumala voittaa. Sinun täytyy vain auttaa palauttamaan pahat kaverit sinne, minne he kuuluvatkin."

Ensimmäisessä jaksossa Samin 21-vuotispäivä etenee omituisissa merkeissä, ja päivän kruunaa tapaaminen paholaisen kanssa. Tämä on kuitenkin vasta Samin loppuelämän ensimmäinen päivä paholaisen kätyrinä. Jään jännityksellä odottamaan, kuinka sarja jatkossa kehittyy.

Pirunkaupat Nelonen klo 00.20

Uusintana alkava Australian rikostutkijat (Crime Investigation Australia) on todellisuuden vastaisku C.S.I.:lle ja muille rikossarjoille. Ohjelmassa tutustutaan Australiassa tapahtuneisiin rikoksiin ja seurataan rikostutkijoiden työskentelyä tapausten ratkaisemiseksi. K15-leima selittynee näytellyillä kohtauksilla, jotka ovat ajoittain varsin väkivaltaisia.

Tässä jaksossa rikospähkinä on Sydneyssä liikkuva sarjamurhaaja, joka valikoi uhreikseen iäkkäitä naisia. Ohjelma sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka saattavat olla haitallisia lapsille.

Australian rikostutkijat (K15) Jim klo 01.00

Hullut japanilaiset (Fuun! Takeshi-jo) on kuin todellisuuteen herätetty Nintendo-peli. Sarjassa sata uskaliasta japanilaista koettaa hyppiä kivien läpi, taistella kummallisiin asuihin pukeutuneita vastustajia vastaan ja vallata Takeshin linnan. Tehtävät ovat sen verran haastavia, että linnanvaltauksessa ei useinkaan ole kuin muutama kilpailija mukana. Usein voittaja jääkin valitsematta, mutta se ei haittaa katsojia.

Hullut japanilaiset Nelonen klo 20.30

JIM D Historia: Kummalliset rituaalit -dokumenttisarjassa perehdyttää menneen maailman riitteihin ja rituaaleihin kulttuuriantropologian näkökulmasta. Ohjelmasarjassa selitetään, kuinka rituaalit muokkasivat kulttuureita ja kansakuntia, aloittivat sotia ja nostivat valtioita oman aikansa huipulle. Dokumenttisarjan avausjaksossa valotetaan kannibalismin historiaa.

JIM D Historia: Kummalliset rituaalit Jimillä klo 21.00

Kerrankin tosi-tv-sarja, johon osallistumisesta on ehkä jopa jotakin hyötyä: Muodin huipulle antaa nimittäin näkyvyyttä nuorille, lahjakkaille vaatesuunnittelijoille. Kaikille muodista kiinnostuneille sopiva sarja ei tosin ole täysin välttynyt genreen kuuluvasta pakollisesta draamasta, mutta onneksi vaatteet ovat pääosassa. Tällä kertaa kilpailijoiden tehtävänä on suunnitella käytännöllinen, mutta trendikäs asu lastenhoitajalle.

Muodin huipulle MTV3 klo 20.00

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut