Eräohjelma eräihmisille

Sitten Suuren seikkailun kotimaiset luonnossa seikkailevat ohjelmat ovat olleet harvassa. Eränkäynnistä kiinnostuneiden onneksi Eräkuksan toisen tuotantokauden jaksot alkavat tänään. Näyttelijä Jarmo Mäkisen juontaman sarjan kymmenessä uudessa jaksossa liikutaan niin ulkosaaristossa kuin sysimetsissäkin. Eräkuksassa tehdään sitä, mitä luonnossa useimmiten tehdään: kalastetaan, metsästetään, vaelletaan, melotaan ja puuhaillaan ulkoilmassa. Suuria yllätyksiä sarja tuskin tarjoaa, mutta luontoihmiset varmasti nauttivat luontohetkistä television välitykselläkin.

Tänään nähtävässä kauden avausjaksossa harjoitellaan ampumista haulikkoammuntaa olympia-ampuja ja kultamitalisti Satu Mäkelä-Nummelan valmentajan Matti Nummelan opastuksessa. Lisäksi kalastusta ja metsästystä harrastavat katsojat saavat hyviä vinkkejä, sillä Ari Paataja perhokalastaa haukea Ahvenanmaalla ja ammattimetsästäjä Markku Laulumaa vie katsojat Suomen parhaille jahtipaikoille.

Eräkuksa Jim klo 19.30

Brittikokki Rick Stein on jäänyt maan miestensä Jamie Oliverin ja Gordon Ramsayn varjoon, vaikka kuusiosainen Ruokamatka Välimerellä (Rick Stein's Mediterranean Escapes) onkin melko mukaansatempaava ja Stein itse aika sympaattinen. Sarjassa kokki kiertää Italian Korsikan, Kreikan Korfun, Espanjan Mallorcon ja Katalonian sekä Marokon kautta Turkkiin. Sarja on esitetty YleTeeman joululahjapakettina joulukuussa 2008.

Ruokamatka Välimerellä YleTeema klo 17.05

Kun Talent-formaatin brittiversiossa löydettiin Skotlannin pikkukylästä sensaatiomaisen lahjakas laulaja Susan Boyle, usko konseptiin melkein palasi. Talent Suomi palautti kuitenkin taas maan pinnalle: ainakaan tämän tosi-tv-sarjan perusteella meillä suomalaisilla ei taida olla kovin kummoisia kykyjä. Kylähulluutta lähenteleviä esityksiä katsellessa ei voi kuin kummastella ohjelman tekijöiden kunnianhimoa: uskovatko tekijät ihan oikeasti löytävänsä ohjelman kuvausten aikana todellisia lahjakkuuksia? Taitavat uskoa. 59-vuotiaan Markun tulkinta Josh Grobanin balladista You Raise Me Up sai tuomari Katja Ståhlin kyyneliin, mutta samanlaista katsojamagneettia jämsäläisestä tuskin tulee.

Talent Suomi Nelonen klo 19.00

Euroviisuhuuma uhkaa taas alkaa, vaikka nyt on vasta lokakuu. Yleisradio on ajoissa liikenteessä, sillä tänään selviävät avoimen kilpailun tulokset eli se, mitkä kolme kappaletta jatkavat kamppailua Suomen euroviisuedustuspaikasta tammikuussa.

EUROVISION 2010: Esikarsinnan tulokset TV2 klo 18.45

Tänään alkavassa kuusiosaisessa englantilaissarjassa on yhdistetty kotimaiset sarjat Pelastajat, Poliisit ja Sairaala. Hälytysvalmiudessa (Total Emergency) seuraa nimittäin poliiseita, palomiehiä ja ensihoitohenkilöstöä työssään. Sarjan avausjaksossa napataan kiinni varastetulla autolla hurjasteleva murtovaras ja käydään palavan talon sisällä.

Hälytysvalmiudessa Jim klo 20.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.