Grissom jättää jäähyväiset

C.S.I. oli aikoinaan raikkaasti erilainen rikossarja. Vaikka realismin puute onkin vaivannut C.S.I.:tä, hahmot ovat olleet sen verran kiinnostavia, että katsoja on voinut antaa anteeksi epäuskottavan nokkelat ratkaisutkin. Mutta kun uutuudenviehätys on kaikonnut, ohjelmasta on tullut rikossarja muiden joukossa.

Onneksi tänään nähtävässä jaksossa C.S.I. saa kauan kaivattuja uusia käänteitä, kun sarjassa ensimmäisestä jaksosta asti mukana ollut William Petersenin roolihahmo Gil Grissom ilmoittaa jättävänsä työnsä ja nimittää samalla seuraajakseen Catherine Willowsin ( Marc Helgenberger). Uutena rikospaikantutkijajoukkoon liittyy tohtori Raymond Langston, jota näyttelee Matrixistakin tuttu Laurence Fishburne.

Ensi viikolla esitettävässä jaksossa Grissom tekee labrassa viimeisen rikostutkintansa ja poistuu CSI-tiimistä katsojien suruksi. Yhdysvalloissa Grissomin jäähyväisiä seurasi huikeat 24,25 miljoonaa sarjan fania.

C.S.I. MTV3 klo 21.00

Voiko ydinaseeton maailma olla totta? Sitä pohtii Ulkolinja: Ydinaseeton maailma? (Kalte Krieger rüsten ab - Der Kampf gegen neue Atomwaffen), jossa esitellään Yhdysvaltoihin muodostunut uusi rauhanliike, haastatellaan entistä ulkoministeri George Shultzia ja tutustutaan USA:n armeijan salaiseen tutkimuskeskukseen Los Alamosissa, jossa kehitettiin maailman ensimmäisen ydinase.

Ulkolinja: Ydinaseeton maailma? TV1 klo 22.00

Kotimaisissa keskusteluohjelmissa emännät ovat harvassa, ja jo siitä syystä Maria VeitolanMaria! -talkshowsta haluaisi pitää. Maria! ei kuitenkaan tempaa mukaansa, vaikka studioon olisikin saatu kiinnostavia vieraita, mutta heille ei ole osattu antaa riittävästi tilaa. Usein nimittäin räväkkä Veitola innostuu viemään huomion vierailtaan tai keskeyttämään nämä jopa kesken lauseen. Parasta Maria!:ssa onkin emännän sijaan Hannele Laurin näyttelemä rääväsuinen röökimuija, joka todistaa, että Lauri osaa ja uskaltaa nauraa itselleen.

Maria! Nelonen klo 22.00

Nelonen uusii keväällä nähdyn Breaking Badin ensimmäisen tuotantokauden. Draamasarjan idea on lähes nerokas: Walter White (roolistaan Emmy-palkinnon voittanut Bryan Cranston) saa kuulla sairastavansa parantumatonta syöpää ja kunnon perheenisänä tahtoo turvata perheensä toimeentulon jatkossakin - huumekaupalla. Kuten voi arvata, rahakas suunnitelma ei etene toivotulla tavalla. Toiseen huumeaiheiseen sarjaan Weedsiin verrattuna panokset ovat kovemmat: huumekauppa ei olekaan kevyttä pilvipussien jakelua kivoille naapureille, vaan teoilla on seurauksetkin.

Breaking Bad Nelonen klo 23.45

Ylen esittämässä dokumentissa Historiaa: Pekingin piiritys (Der Boxeraufstand) tutkitaan Pekingissä kesäkuussa 1900 tapahtunutta piiritystä, jossa kiinalaiskapinalliset eristivät yli 3 000 ulkomaalaista ja kiinalaiskristittyä suurlähetystöjen alueella. Panttivankien piina päättyi vasta 55 päivän piirityksen jälkeen.

Historiaa: Pekingin piiritys TV1 klo 19.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.