Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Engelsmanni Amerikassa

Tänään alkavassa kuusiosaisessa sarjassa Kiehtova maailma: Matka halki USA:n (Stephen Fry in America) näyttelijä Stephen Fry kiertää mustalla Lontoon-taksilla kaikki USA:n osavaltiot. Leppoisassa ohjelmassa pääsee nauttimaan ihanan kuivasta brittihuumorista. Ja vaikkei engelsmanni enää olekaan avaruusolio edes New Yorkissa, ihmeteltävää riittää silti.

Ensimmäisessä jaksossa Kyllä Jeeves hoitaa -sarjasta tuttu Fry tekee oman jäätelösekoituksensa Ben & Jerry'sissä, jututtaa Mainen hummerinpyytäjiä ja käy Gettysburgin taistelupaikalla. Halloweenia hän puolestaan juhlii ihan oikean Salemin noidan, Laurie Cabotin kanssa. Washington DC:ssä hän keskustelee Wikipedian perustajan kanssa ja tutustuu esivaalihumuun New Hampshiressä ennen USA:n presidentinvaaleja.

Kiehtova maailma: Matka halki USA:n TV1 klo 19.00

NCIS Rikostutkijat on vähän niin kuin köyhän miehen C.S.I., sillä sarjan roolihahmotkin muistuttavat edeltäjäänsä. Siksi tuntuukin kummalliselta, että esimerkiksi tänään Nelosella esitettävä jakso keräsi ruudun ääreen yli 20 miljoonaa katsojaa. Mutta rikokset tuntuvat kiinnostavan ja esikuvansa tapaan NCIS Rikostutkijatkin on saanut oman, Los Angelesiin sijoitetun spin off -sarjansa. Sarjan viides kausi käynnistyy tänään tunteikkaalla jaksolla, jossa agentti Leroy Gibbs ( Mark Harmon) saa vieraan menneisyydestä.

NCIS Rikostutkijat Nelonen klo 21.00

Kolmannen tuotantokauden jaksoilla ruutuun palaava Criminal Minds - FBI-tutkijat ei sekään tarjota mitään uutta rikossarjojen ystäville, mutta jos tahtoo nauttia tunnin verran turvallisesta jännityksestä, ei kannata kääntää kanavaa. Avausjaksossa FBI-tutkijat lähtevät Montanaan selvittämään kolmen naisen kidnappaussarjaa, jonka pääepäilty teki itsemurhan paetessaan poliisia. Kun viimeisinkin uhri löytyy kuolleena, selviää, että kidnappaajalla on kumppani.

Criminal Minds - FBI-tutkijat Nelonen klo 00.20

Uusintana nähtävä Kirjamaa: Kainuussa kaikki on toisin muistelee edesmennyttä kirjailijaa Veikko Huovista. Viime vuonna kuvatussa jaksossa vieraillaan Sotkamossa asuneen Huovisen kotona, jolle syrjässä asuminen oli satiirin ehto. Juontajat Anna Tulusto ja Reidar Palmgren löytävät myös Veikko Huovinen -seuran lukupiirin, jonka jäsenet osaavat Havukka-ahon ajattelijan ulkoa ja tuntevat Huovisen tuotannon unohdetummatkin puolet.

Kirjamaa: Kainuussa kaikki on toisin YleTeema klo 20.20

4D-dokumentit ovat nykypäivän friikkisirkus: tieteen nimissä sarja tuottaa sosiaalipornon suoraan kotisohville. Tällä kertaa kummastellaan maailman lihavinta miestä, meksikolaista Manuel Uribea, joka ei pystynyt nousemaan sängystään yli viiteen vuoteen. Nyt 560-kiloinen Uribe päättää aloittaa mittaavan laihdutusoperaation.

4D: Maailman lihavin mies Nelonen klo 22.00

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut