Fifa 10

Marko Ahonen

Viime vuonna pelimaailmassa tapahtui vallankumous. Konamin puolivirallinen, se ainoa oikea jalkapallopeli Pro Evolution Soccer hävisi laatukisan Electronic Artsin Fifalle. Ainakin PESin demosta ja valmiista Fifa 10:stä päätellen sama toistuu tänä vuonna. Fifa 10 on nimittäin pirun hyvä urheilupeli.

Fifalla on aina ollut lisenssihommat hallussa, joten tiimit ja pelaajat ovat suoraan tosielämästä. Ikivanha, kahdeksaan ilmansuuntaan liikkuminen on nyt unohdettu. Nyt pelaajat menevät tasan sinne, minne niitä tatilla ohjataan. Muutenkin on menty lähemmäksi realismia. Pelaaja ja pallo ovat entistä enemmän kaksi eri asiaa.

Nurmikenttäuskottavuutta tukevia kuljetus-, kikkailu-, hämäys- ja taklausanimaatioita on valtavat määrät. Urheilua paremmin tuntevat ovat kertoneet, että pelihahmot matkivat liikkeissään ja taidoissaan tosielämän esikuviaan, ainakin suurimmat tähdet.

Toisinaan urheilupelejä uudistetaan niin pitkälle, että niiden pelaaminen muuttuu liian monimutkaiseksi. Jos Fifan kaikki temput aikoo hallita, muistamista on melkoisesti. Mutta sujuva pelattavuus saavutetaan perustempuillakin. Fifa 10 ei ole menettänyt uudistusten myötä mitään hauskuudestaan.

Mukana on myös managerointipelimuoto ja oman virtuaalifutaajan muokkaaminen, jotka eivät itseäni tosin kiinnosta. Fifa 10 on yhä jalkapallopelien kuningas.

Fifa 10 (testattu: X360, PS3, saatavilla myös: PC, PS2, PSP, Wii, DS)

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut