Petteri Sariola - Phases

PENTTI RONKANEN

PETTERI SARIOLA Phases Plastinka Records Petteri Sariolan slam-kitarointi on parhaimmillaan huikeaa. Melodia, komppi, bassolinjat, perkussiot ovat kaikki nipussa, lähtevät liukkaasti samoista näpeistä, yhdestä soittimesta.

Sariola esiintyy yleensä soolona, ja ongelmaksi onkin jäänyt, ettei erikoinen tekniikka hämmästyttävyydestään huolimatta oikein yksinään riitä täyttämään kokonaista konserttia tai levyä.

Kakkoslevyään Sariola on kuitenkin jo kyennyt miettimään musiikin kokonaisuuden kannalta. Slamin ihastelu jää sivuosaan, kun musiikkia viedään määrätietoisesti poppiin päin. Sariola ei ole lopultakaan hullumpi laulaja, ja Heini Ikonen täydentää tätä puolta hienosti taustalla.

Sariola pystyy yksinkin rakentamaan studiossa täyteläisen pop-biisin, mutta on päätynyt käyttämään apuna ylimääräisiä muusikoita muutamassa kappaleessa. Bassoa soittaa vaatimattomasti mm. Rolling Stonesin riveissä esiintynyt Doug Wimbish.

Sen verran lupaavia kulkevimmat poppikset ja rockit ovat, että kitaran eksentrikolla on tie auki valtavirtaan. Erikoinen, energinen ja innokas levy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.