Gran Turismo

Marko Ahonen

Playstation 3 Gran Turismo 5 -kilpa-ajopeli on yksi laitteen odotetuimpia julkaisuita, mutta sitä saadaan odottaa luultavasti kevääseen saakka. Odotellessa pahimpiin täpinöihin auttaa vasta parin päivän ikäinen käsikonsoli PSP:n Gran Turismo.

Gran Turismot ovat aina olleet suurten lukujen pelejä. 35 rataa ja yli 800 erilaista autoa pitäisi riittää pahimmankin vauhtihirmun tarpeisiin. Autot ovat suoraan tosielämästä. Radoista osa on oikeita ja osa mielikuvituksen tuotetta.

Gran Turismot tunnetaan realistisesta ajomallinnuksesta. Tämä tarkoittaa sitä, että kaiken aikaa kaasu pohjassa kaahaamalla ei pysy radalla. Ajolinjat on pakko huomioida, mikäli aikoo pitkän päälle menestyä. Yli sadan Driving Skill -haasteen selvittäminen ei tosiaankaan ole pikkujuttu.

Nimi Gran Turismo nostaa odotukset aina korkealle. Vaikka kyseessä on harvinaisen laaja ja laadukas käsikonsolin autopeli, odotukset eivät täysin täyty. Kisamuotoja on säästeliäästi. Esimerkiksi uramoodia ei ole mukana lainkaan.

Vaikka Gran Turismo näyttää komealta, fakta on, että vauhdikkaat ajopelit vaativat konsolilta sellaista huipputehoa, johon PSP ei täysin pysty.

Mutta jos etsitte simulaattorimaista käsikonsolin kilpa-ajopeliä, jossa homma toimii tosielämän fysiikan sääntöjen mukaan, Gran Turismo on mainio valinta.

Gran Turismo (testattu: PSP)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.