Johanna Korhonen hävisi kiistan potkuistaan

STT

Johanna Korhonen on hävinnyt käräjillä kiistan potkuistaan Lapin Kansan päätoimittajan paikalta. Hän vaati noin 230 000 euron korvauksia mutta joutuukin nyt maksamaan 8 000 euroa vastapuolen oikeuskuluja.

Korhonen sai lähtöpassit Alma Media -konserniin kuuluvan Lapin Kansan päätoimittajan paikalta viime vuonna jo ennen kuin pesti ehti alkaa. Korhosen mielestä potkujen syynä oli se, että hänen puolisonsa on nainen.

Alma Media oli toista mieltä. Yhtiön mukaan potkut johtuivat luottamuspulasta, joka syntyi epärehellisyydestä.

Helsingin käräjäoikeus katsoi, ettei Johanna Korhosen työsuhteen purkaminen johtunut syrjinnästä vaan osapuolten välille oli syntynyt syvä luottamuspula.

Oikeus perusteli päätöstään muun muassa sillä, että Korhonen antoi Kaleva-lehden toimittajalle haastattelun valinnastaan Lapin Kansan päätoimittajaksi ennen kuin Alma Media julkaisi nimityksen sovitusti pörssitiedotteella. Tämä osoitti oikeuden mielestä sellaista harkintakyvyn puutetta, että Lapin Kansan luottamus oli perustellusti horjunut.

Lisäksi Korhonen antoi oikeuden mukaan virheellisiä ja harhaanjohtavia tietoja työnhakutilanteessa puolisonsa poliittisesta aktiivisuudesta.

Käräjäoikeus painotti, että päätoimittajan tehtävässä luottamuksella on keskeinen merkitys. Päätoimittajalta voidaan edellyttää rehellisyyttä, hyvää harkintakykyä sekä korostunutta huolellisuutta ja vilpittömyyttä. Pienikin virhe voi aiheuttaa luottamuksen menettämisen.

Korhonen itse kertoi STT:lle olevansa käräjäoikeuden ratkaisusta tyrmistynyt, järkyttynyt ja kauhuissaan. Hän aikoo valittaa päätöksestä hovioikeuteen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut