Sikainfluenssa levisi Italiaan ja Etelä-Koreaan

STT, Reuters, DPA, AFP

Sikainfluenssa levisi lauantaina edelleen maailmalla: uusimmat tartunnat varmistettiin Italiassa ja Etelä-Koreassa. Hyvänä uutisena saatiin tietää, ettei virus ole ilmeisesti niin ärhäkkä kuin on arveltu.

Italian Toscanassa varmistettiin maan ensimmäinen sikainfluenssatartunta. Meksikossa käyneellä miehellä oli palatessaan kuumetta, ja hänet vietiin sairaalaan kolmen päivän kuluttua. Nyt hän on jo toipunut. Muut Toscanan alueella epäillyt tapaukset eivät olleet sikainfluenssaa.

Etelä-Koreasta kerrottiin, että Meksikossa viikon viettänyt nainen on saanut tartunnan. Kiina keskeytti varotoimena lennot Meksikoon ja lähetti koneen noutamaan siellä olevat kiinalaismatkailijat.

Saksassa tartunnan saaneiden määrä nousi kuuteen. Ilmeni, että sairaanhoitajan Baijerissa tartuttanut potilas on tartuttanut myös huonetoverinsa. Saksan tartunnoista useimmat on todettu Baijerissa. Hampurissa on varmistettu yksi tapaus.

- Potilaat ovat toipumassa, kertoi Saksan tartuntatautiviraston johtaja Jörg Hacker.

Meksikossa kerrottiin, että sikainfluenssaan on kuollut vähemmän ihmisiä kuin aluksi arveltiin. Nyt kuolonuhrien määräksi arvioidaan 101 aiemman 176:n sijasta. Sairaaloihin ei hakeudu enää yhtä paljon potilaita kuin muutama päivä sitten. Yhdysvaltain viranomaiset sanoivat, että sikainfluenssavirukselta puuttuu niitä ominaisuuksia, jotka tekivät vuoden 1918 pandemiasta erittäin vakavan.

Rokotteen kehittäminen sikainfluenssaa vastaan kestää kuusi tai seitsemän kuukautta, kertoi panamerikkalaisen terveysjärjestön johtaja Mirta Roses-Periago.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut