Koop Arponen - New Town

MIA PAJUNEN

KOOP ARPONENNew Town

SonyBMG Kaksi vanhaa rouvaa istuu leivoskahveilla kevätauringon loimussa. Heillä on rintarossit ja huoliteltu kieli. He puhuvat säteillen Koop Arposesta.

Vaikka Idols-voittajan esikoisalbumi New Town on kevyttä poppia, se on iskenyt näihin rouviin. Levy on tavallinen, tulvillaan helppoja ratkaisuja, ja imaisee silti kuulijan.

Debyytin julkaisuajankohta on loistava. 41 minuuttia ja risat kihelmöivää lupausta ilman vastausta toimii vain keväisin. Lupaus kesästä riittää, lupaus rakkaudesta tai kaunis muisto, johon on lempeämpää takertua kuin päästää irti.

Kappale ylitse muiden on Voices Of The Past. Arposen kokonaan itsensä tekemä jo ennen Idols-aikoja. Se on kaunis todiste siitä, että helmet syntyvät edelleen ajan kanssa aidoista kokemuksista.

Lähes kaikki sävellykset ovat Arposelle valmiiksi tehtyjä, mutta lyriikoita hän on kirjoittanut useampia. Ehkä se on auttanut eläytymistä, joka on tämän levyn kantava voima. Arposen tulkinta ja sykähdyttävä falsetti tuovat sisällön myös niihin muutamiin biiseihin, joita ei muuten erottaisi toistaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut