Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sielun Veljet - Kansan parissa 3

Sielun VeljetKansan parissa 3Poko Records

Sielun Veljet oli yksi 1980-luvun parhaimmista bändeistä, ja pidän miltei kaikesta mitä he julkaisivat. Nelikko ehti kuitenkin tekemään yhden levyn, jota en ole voinut koskaan sietää: englanninkielisen ja akustisen Softwood Musicin. Se on aina tuntunut pakonomaiselta uudistumisyritykseltä, joka olisi kannattanut jättää väliin.

Tavastialla marraskuussa 1989 nauhoitettu Kansan parissa 3 keskittyy kyseiseen levyyn. Vanhempia biisejä ei ole mukana lainkaan ja ainoa "ylimääräinen" raita on ennen julkaisematon Run Down But Romantic.

Kahdella viululla ja Raoul Björkenheimin kitaralla vahvistettu bändi on tiukassa iskussa, mutta itse materiaali ei vieläkään allekirjoittanutta säväytä. Liveversiot ovat hyvin lähellä alkuperäisiä lukuun ottamatta Evil Küblia, joka on venähtänyt puolet pitemmäksi jamitteluksi.

Kansan parissa 3 on tärkeä ja varmasti mieluinen julkaisu Siekkareiden kovimmille faneille, mutta keskivertokuuntelijalle sitä on vaikea suositella.

MIKKO SILTANEN

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut