Outokumpulaisnuorella "tappolista" kiusaajistaan

Markku Liikamaa

Pohjois-Karjalan poliisi on joutunut selvittelemään useita tavanomaisesta poikkeavia tapahtumia tällä viikolla Outokummussa. Kahdessa tapauksessa kysymys on ollut kouluturvallisuuteen liittyvästä tapahtumasta.

Alkuviikosta poliisin tietoon tuli, että eräs koulukiusatuksi joutunut koulupoika olisi laatinut nimilistan, ”tappolistan”, kiusaajistaan. Poikaa olisi kiusattu kahdessa eri oppilaitoksessa.

Poliisi on tapahtumien kulusta hyvin vaitonainen, kuten myös toisesta kouluturvallisuuteen liittyvästä asiasta, jota se on joutunut viikon aikana selvittelemään. Tapauksessa on ollut kyse lasten turvallisuudesta, jota on uhannut koulun ulkopuolinen tekijä.

Rikoskomisario Markku Airaksisen mukaan kouluihin liittyvillä selvittelyillä ei kuitenkaan ole mitään yhteyksiä kahteen kaupungissa tutkittuun asejuttuun. Hänen mukaansa selvitysten yhteydessä ei ole tullut ilmi sellaista, että jo useita viikkoja poliisitutkinnassa olleen laittoman asepajan levittämiä aseita olisi uhattu käyttää kummassakaan koulutapauksessa.

Myöskään alkuviikosta ilmi tullut 24-vuotiaan keskisuomalaismiehen sarjatuliase-epäily ei liity muihin juttuihin. Esitutkinnassa ei ole saatu näyttöä mistään sarjatuliaseesta. Miehen kotipaikkakunnan poliisi kuitenkin harkitsee hänen omistamiensa luvallisten aseiden luvat uudelleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.