Proviisori huijasi lääkkeitä lääkärinä esiintyen

STT

Mikkelin käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona 60 päivän ehdolliseen vankeuteen proviisorin, joka hankki työpaikoiltaan huumaavia lääkkeitä itselleen. Tuomio tuli väärennyksestä ja varkaudesta.

Mies soitti kahteen apteekkiin Hirvensalmella ja Mikkelissä esiintyen eteläsuomalaisena lääkärinä. Hän määräsi tekaistulle henkilölle yhteensä 1680 tablettia. Lääkemääräyksiä oli kahdeksan kappaletta.

Toiminta tuli ilmi, kun mikkeliläisen apteekin henkilökunta tunnisti soittajan äänen. He varmistivat lääkäriltä, ettei tämä ollut koskaan määrännyt kyseistä lääkettä eikä tuntenut potilasta.

Proviisori kiisti soittaneensa lääkemääräyksiä. Hän väitti toimittaneensa lääkkeet apteekin sulkemisajan jälkeen potilaalle, jolla ei ollut Kela-korttia.

Käräjäoikeuden mukaan proviisori anasti lääkkeet itselleen. Oikeudellisesti on merkitystä vailla, luovuttiko hän niitä sittemmin toiselle vai ei.

Oikeus katsoi, että 42-vuotias proviisori oli toiminut vastuullisessa ja luottamuksellisessa asemassa, ja teot olivat suunnitelmallisia ja pitkäkestoisia. Siksi rikokset eivät olleet sakolla sovitettavissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.