Kuluttajien luottamus talouteen koheni euroalueella

STT

Luottamus talouteen euroalueella on vahvistunut edelleen tässä kuussa. Tänään julkistettu euroalueen luottamusindikaattori nousi korkeimmilleen sitten viime vuoden syyskuun, jolloin investointipankki Lehman Brothersin romahdus laukaisi paniikin finanssimarkkinoilla.

Luottamusindikaattori nousi kahdeksatta kuukautta peräkkäin analyytikkojen odotuksia korkeammalle. Myös kuluttajien luottamus talouteen koheni euroalueella.

Suomalaisten kuluttajien luottamus talouteen on sen sijaan heikentynyt hieman viime kuusta. Tilastokeskuksen kuluttajabarometrin mukaan luottamus on nyt kuitenkin vahvempaa kuin vuosi sitten, kertoo

Barometrin mukaan odotukset sekä omasta että Suomen taloudesta muuttuivat hieman varovaisemmiksi. Kuva työttömyydestä pysyi synkkänä. Kuluttajista 62 prosenttia arvioi työttömyyden yhä lisääntyvän.

Elinkeinoelämän luottamusindikaattorin mukaan talousluottamus on pysynyt heikkona kaikilla elinkeinoelämän päätoimialoilla. Myös rakentamisessa ja vähittäiskaupassa tilanne on pysynyt heikkona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.