Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Näin toimii tänään julkaistu Koronavilkku-sovellus – katso tallenne THL:n tiedotustilaisuudesta

Koronavilkku-sovellusta esiteltiin THL:n mediatilaisuudessa Helsingissä 10. elokuuta. Roni Rekomaa / Lehtikuva

STT, Teemu Rauhala

Koronaviruksen tartuntaketjujen jäljittämiseen tarkoitettu Koronavilkku-sovellus tuli tänään sovelluskauppoihin ladattavaksi. Sovelluksen voi ladata puhelimeen ilmaiseksi ja sovelluskaupoista.

Koronavilkku tunnistaa toistensa läheisyydessä olleet puhelinlaitteet ja ilmoittaa altistuneille, jos jollain käyttäjistä todetaan koronavirustartunta. Sovellus ei kuitenkaan kerro mistä, milloin ja keneltä tartunnan olisi voinut saada.

Tietoja henkilöstä tai laitteen sijainnista ei tallenneta, vaan lähekkäin olevat puhelinlaitteet vaihtavat keskenään ainoastaan numerotunnisteita. Sovelluksen käyttäminen vaatii puhelimen bluetooth-yhteyden pitämistä päällä.

Kun sovellusta käyttävä ihminen saa positiivisen koronatestituloksen, hän saa terveydenhuollosta tarkistuskoodin, jonka syöttää sovellukseen. Tämän jälkeen tartunnalle altistuneet henkilöt saavat tiedon asiasta.

Koronavilkun kehitti kilpailutuksen tuloksena teknologiayritys Solita. Taustalla toimivan järjestelmän on toteuttanut Kela.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoi maanantaina iltapäivällä kello 14 sovelluksen toiminnasta ja sen merkityksestä hallituksen hybridistrategiassa. Tilaisuudessa esiteltiin sovelluksen toimintaa ja kerrottiin, millaisia mahdollisuuksia sovellus tarjoaa koronaepidemian ehkäisyssä. Tilaisuus on nyt päättynyt. Voit katsoa sen tallenteena tästä jutusta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut