Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste: Kansalaisjärjestön mukaan Navalnyi selviää elossa, tiedottajan mukaan uutta tietoa terveydentilasta ei vielä ole

Venäläisen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin siirtolennon Venäjältä Saksaan järjestäneen Cinema For Peace -kansalaisjärjestön perustajan Jaka Biziljin mukaan Navalnyi todennäköisesti selviää hengissä, mutta tuskin pystyy toimimaan politiikassa kuukausiin. Hän kommentoi asiaa saksalaiselle Bild-lehdelle.

Vakavasti sairastunut oppositiojohtaja on hoidossa Berliinin Chariten yliopistollisessa sairaalassa. Sairaala ei ole kommentoinut hänen tilaansa.

Navalnyin tiedottaja toputteli tietoja Twitterissä Bildin uutisen jälkeen. Hänen mukaansa Navalnyin terveystilasta ei ole uusia vahvistettuja tietoja, eikä perhe ole antanut valtuuksia kommentoida niitä.

SDP:n puheenjohtajaksi sunnuntaina valittu pääministeri Sanna Marin pitää tänään linjapuheensa. Siinä hän aikoo avata, millaista linjaa puolue hänen kaudellaan toteuttaa. Hänen odotetaan muun muassa esittävän tarkemmin ajatuksiaan siitä, millaisia työllisyystoimia tulevina vuosina tarvitaan.

Tampereella pidettävä kolmipäiväinen puoluekokous päättyy alustavan arvion mukaan iltapäivällä.

Lapin sunnuntaiset ukkoset siirtyvät tänään kohti Itä-Suomea. Ukkosia voi esiintyä laajalla alueella, mutta varsinaisia myrskyjä ei ole odotettavissa.

Paikallisempia sateita voi odottaa lähes kaikkialla Suomessa. Lähinnä pohjoinen ja länsi saattavat päästä vähemmällä, ennustaa Ilmatieteen laitos.

Päivällä eteläisen Suomen lämpötilat nousevat 15–20 asteeseen, pohjoisessa lämpöasteita on 10–15.

Yöt viilenevät nyt nopeasti. Etelässäkin voidaan jo jäädä alle kymmenen asteen, ja pohjoisessa voi paikoin olla hallaa viikon Gitanaspuolivälistä alkaen.

Liettuassa kymmenettuhannet ihmiset muodostivat sunnuntaina ihmisketjun solidaarisuuden osoituksena Valko-Venäjän mielenosoittajille.

Noin 30 kilometrin mittainen ihmisketju ulottui pääkaupunki Vilnasta Valko-Venäjän vastaiselle rajalle. Protestiin osallistui myös maan presidentti  Nauseda, joka sanoi maan seisovan "vapaan Valko-Venäjän" rinnalla.

Protesti sai inspiraationsa vuoden 1989 ihmisketjusta, jolloin yli miljoona Viron, Latvian ja Liettuan kansalaista muodosti ihmisketjun vastustaakseen neuvostohallintoa.

Sunnuntaina myös monissa muissa maissa järjestettiin tukiprotesteja valkovenäläisille. (Lähde: AFP)

Malissa vallan kaapanneet sotilaat ehdottavat maahan kolmen vuoden poliittista siirtymäaikaa armeijan johdolla, kertoo Länsi-Afrikan maiden talousyhteisö (Ecowas).

Ecowasin mukaan sotilaat harkitsevat myös sallivansa syrjäytetyn presidentin Ibrahim Boubacar Keitan palaavan kotiinsa. Keita on ollut pidätettynä sotilastukikohdassa Malin pääkaupungin Bamakon ulkopuolella sen jälkeen, kun hänet syrjäytettiin vallasta viime viikolla.

Malissa on ollut usean kuukauden ajan poliittisia jännitteitä ja ajoittain myös kuolemiin johtaneita mielenosoituksia. Keitan eroa on vaadittu kesäkuusta lähtien. (Lähde: AFP)

Yhdysvalloissa viranomaiset ovat sallineet veriplasman käytön koronaviruspotilaiden hoidossa.

Jatkossa koronaan sairastuneiden hoidossa voidaan käyttää taudista parantuneiden ihmisten verta. Yhdysvaltain ruoka- ja lääkeviraston mukaan plasma voi olla hyödyllistä koronapotilaiden hoidossa, sillä sen uskotaan sisältävän vasta-aineita, jotka auttavat ihmisiä toipumaan sairaudesta nopeammin.

Vaikka veriplasmaa on käytetty koronapotilaiden hoidossa jo Yhdysvalloissa ja muissa maissa, tiedot sen tehosta ovat vielä epävarmoja.

Veriplasma on veren nestemäinen osa, josta puuttuvat verisolut ja joka sisältää muun muassa vasta-aineita. (Lähde: AFP)

Yhdysvalloissa republikaanien puoluekokous alkaa tänään. Kokous käynnistyy ensi yönä Suomen aikaa.

Puolueen kokous pidetään demokraattien tapaan pääosin virtuaalisesti koronaviruksen takia, ja vain pieni osa ohjelmasta järjestetään puoluekokouspaikkakunnalla Charlottessa Pohjois-Carolinassa.  Kokous huipentuu perjantaina aamuyöllä Suomen aikaa presidentti Donald Trumpin puheeseen.

Republikaanien puoluekokouksesta puuttuu poikkeuksellisesti monia puolueen isoja nimiä.

Poissaolollaan loistavat esimerkiksi entinen presidentti George W. Bush sekä vuoden 2012 vaalien presidenttiehdokas Mitt Romney.

Saksalainen Bayern München on voittanut jalkapallon miesten Mestarien liigan finaalissa ranskalaisen PSG:n 1–0 Kingsley Comanin maalilla. Osuma syntyi 59. minuutilla, kun ranskalaislaitahyökkääjä Coman puski Joshua Kimmichin keskityksen maaliin. Coman, 24, edusti uransa alussa PSG:tä.

Bayern voitti tämän kauden Mestarien liigassa kaikki pelaamansa ottelut.

Kilpailun ykköstila on Bayernille seurahistorian kuudes. Sen edellinen Mestarien liigan voitto tuli vuonna 2013. Aiemmat ovat vuosilta 1974–1976 ja 2001.

Bayern nousi Mestarien liigan kokonaisvoittojen määrässä Liverpoolin rinnalle. AC Milanilla on seitsemän ykköstilaa ja kärkiseura Real Madridilla 13.

Tennispelaaja Emil Ruusuvuori on voittanut yhdysvaltalaisen Sebastian Kordan ATP-kiertueen Masters -turnauksen kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella.

Maailmanlistan sijalla 101 oleva Ruusuvuori vei ottelun erin 7–6, 4–6, 7–5. Suomalaistennispelaaja kohtaa seuraavaksi maailmanlistan 8. sijalla olevan Italian Matteo Berrettinin.

Ruusuvuori pääsi turnauksen pääsarjaan karsintojen kautta.

Meneillään oleva ATP-turnaus pelataan perinteisesti Cincinnatissa, mutta nyt ottelut järjestetään New Yorkissa.