Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Karstulan Suurensuon turvetuotantoalueella sammutettiin paloa sunnuntai-iltana useiden pelastuslaitoksen yksiköiden voimin – katso kuvat

Riikka Minkkinen

Karstulassa Suurensuon turvetuotantoalueella Hakkurintiellä paloi sunnuntai-iltana 40 kertaa 90 metrin kokoinen auma kytemällä.

Paloa sammutettiin useiden tuntien ajan. Päivystävä palomestari Tuomas Juuti Keski-Suomen pelastuslaitokselta kertoi, että sammutustyöt olivat loppusuoralla noin puoli seitsemän aikaan ja jälkivartiointi oli jäämässä turvetuotantoalueen vastuulle.

Alkuun vaste oli Juutin mukaan pieni, vain muutamia yksikköjä, mutta sitä nostettiin heti kun nähtiin, että tilanne oli turvetuotantoalueella isollaan.

Pelastuslaitoksen yksikköjä oli hälytettynä paikalle Karstulasta, Saarijärveltä, Kivijärveltä ja Kannonkoskelta. Paikalla oli myös turvetuotantoalueen työntekijä levittämässä kaivinkoneella kasaa sammutusta varten. Lisäavuksi hälytettiin kasan levittämiseen myös koneurakointia.

Ohikulkija oli huomannut savun nousevan turvetuotantoalueelta. Hälytys pelastuslaitokselle tuli kello 15.10.

Syttymyssyyksi arvioitiin itsesyttymää.

– Turve on aumattu ja nyt on ollut kova tuuli niin voi olla, että se on itsesyttymästä lähtenyt, mutta se on tällä hetkellä vain arvio, kertoi Juuti.

Leviämisvaaraa ei ollut sillä palo paloi kytemällä eikä lähellä ollut metsää.

Juttua päivitetty klo 17:57: paikalle hälytettiin lisää yksiköitä. Päivitetty klo 19:50 tiedolla, että palo on saatu sammumaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut