Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Timo Harakalle pettymys – Nuoremmat veivät SDP:n varapuheenjohtajan paikat

STT

SDP:n varapuheenjohtajiksi on valittu kansanedustajat Niina Malm ja Matias Mäkynen sekä kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri, nykyinen 3. varapuheenjohtaja Ville Skinnari. Vaalissa eniten ääniä sai Malm, toiseksi eniten Skinnari ja kolmanneksi eniten Mäkynen.

Malm, 38, on ensimmäisen kauden kansanedustaja Imatralta. Hän on toiminut pääluottamusmiehenä Ovakon terästehtaalla ja toimii Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Myös Mäkynen, 29, on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja kotoisin Vaasasta. Hän on Pohjanmaan sosiaalidemokraattien puheenjohtaja. Mäkynen nousi kansanedustajaksi, kun Jutta Urpilainen siirtyi joulukuussa Euroopan komissioon.

Skinnari, 46, on kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri ja toiminut jo aiemmin varapuheenjohtajistossa. Hän on toisen kauden kansanedustaja Lahdesta.

Ehdolla olivat myös äänekoskelainen liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka, ensimmäisen kauden kansanedustaja Aki Lindén sekä eduskunnan ulkopuolelta kisaan lähtenyt PAMin edunvalvontajohtaja Jaana Ylitalo.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vaalijohtaja: Viime kevään poikkeusoloissa kuntavaalit olisi pitänyt siirtää myöhemmäksi
    23.8.2020 18:13
  2. SDP sai uuden puoluejohdon, huhut Antti Rinteen jatkosuunnitelmista vellovat
    23.8.2020 11:12
  3. Sanna Marin on valittu SDP:n puheenjohtajaksi – "Kiitos luottamuksesta, pyrin olemaan sen arvoinen"
    23.8.2020 9:49

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut