Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Äänekosken keskustassa kummallinen "keskisuuri ympäristöonnettomuus" yön pimeinä tunteina – "Jotain siihen on joskus lorahtanut"

Kotakennääntiellä kulkee paljon raskasta liikennettä. Arkistokuva viime kesältä. Sami Rahkonen

Heikki Kärki

Tehtaankadun ja Kotakennääntien risteyksessä sijaitsevaan liikenneympyrään valui hieman öljyä Äänekoskella sunnuntain vastaisena yönä. Keski-Suomen pelastuslaitos sai asiasta keskisuuren vasteen hälytyksen hieman ennen kello kolmea, joskin päivystävä palomestari Tero Uusi-Maahi piti vastetta liioiteltuna onnettomuuteen nähden.

– En tiedä, miksi hätäkeskus antoi sen meille keskisuurena. Tielle oli valunut jonkun verran öljyä ja se teki tien liukkaaksi, Uusi-Maahi sanoi.

Öljy oli imeytynyt asfalttiin, eikä pelastuslaitoksella ollut konsteja sen poistamiseksi. Asiasta ilmoitettiin tieliikennekeskukselle, joka tilasi paikalle harjakoneen, jolla öljyä pyritään harjaamaan pois.

– Ympäristölle tilanteesta ei ollut haittaa, eikä öljystä aiheutunut minkäänlaista onnettomuutta, Uusi-Maahi kertoi.

Öljyn alkuperästä ei ollut tietoa. Uusi-Maahin mukaan öljyä ei ole paikallistettavissa mihinkään yksittäiseen vuotoon, vaan tien liukkaus johtui osaksi myös yön sateista.

– Jotain öljyä siihen on jossain vaiheessa lorahtanut. Onko se tullut edes samasta paikasta?

Öljyä oli valunut myös Nelostieltä tulevan kaistan kohdalle, joten on hyvin mahdollista, että vuoto on peräisin tehtaille kulkevasta raskaasta liikenteestä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut