Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa on vahvistettu 29 uutta koronatartuntaa – ei uusia kuolemia

Suomessa on raportoitu tänään 29 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Päivittäin THL:n rekisteriin ilmoitetut tautitapaukset sijoittuvat raportointiviiveiden vuoksi todellisuudessa useammalle päivälle. Tänään ilmoitetut tapaukset ovat yhtä lukuun ottamatta todettu edeltävän kahden viikon aikana.

Sairaalahoidossa on koronaviruksen takia nyt 11 ihmistä. Heistä kukaan ei ole tehohoidossa.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemia ei tänään ole raportoitu.

Kahden viikon aikana raportoitu 317 tartuntaa

Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 317, kun edellisen vastaavan jakson tartuntamäärä oli 174.

Viimeisen viikon aikana tartuntoja on raportoitu 171, mikä on 25 enemmän kuin edellisellä viikolla.

THL:n tuoreimmalla seitsemän päivän seurantajaksolla (12.–18.8.) tartuntojen ilmaantuvuus on noussut kuudella alueella verrattuna edelliseen seurantajaksoon.

Eniten uusia tapauksia on tuoreimmalla seurantajaksolla todettu Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla.

Koronavirustartuntoja on todettu Suomessa yhteensä 7  871. Virukseen liittyviä kuolemia on tähän mennessä todettu yhteensä 334.

Altistuksia helsinkiläisessä päiväkodissa ja espoolaisessa koulussa

Helsinkiläisessä päiväkodissa ja espoolaisessa koulussa on tänään raportoitu korona-altistuksia.

Espoossa sijaitsevan Postipuun koulun tiloissa on oleskellut koronavirustautiin sairastunut henkilö.

Altistuneet yhden luokan oppilaat ja pienehkö määrä henkilökuntaa on asetettu kotikaranteeniin 1.9. saakka. Muilla koulun tiloissa oleskelleilla ei katsota olevan tartuntariskiä.

Kaikkien koronavirukselle altistuneiden lasten vanhempiin on otettu henkilökohtaisesti yhteyttä.

Helsingin kaupungin päiväkodissa on asetettu altistuksen vuoksi karanteeniin yhdeksän lasta ja neljä henkilökunnan jäsentä.

Päiväkodissa olevien lasten perheille sekä henkilökunnalle on tiedotettu altistuksesta. Yksityisyyden suojan vuoksi päiväkodin nimeä ei kerrota julkisuuteen.

Lisäksi Turun ammatti-instituutin Peltolan koulutalon opiskelijalla on todettu koronavirustartunta. Opiskelijan kanssa samassa ryhmässä olleet opiskelijat ja henkilökunta on siirretty etätöihin ja etäopiskeluun. Viranomaiset ovat olleet heihin yhteydessä, ja heille on annettu ohjeet jatkotoimenpiteistä.