Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylän Korpilahden maastopalo on sammutettu – sivullinen veneilijä auttoi palomiehet pelastustöihin saareen

Kuvituskuva. Jussi Vehkasalo

Jaakko Närhi

Jyväskylän Korpilahdella Koutturi-nimisessä saaressa syttynyt suuri maastopalo on saatu sammutettua. Paloalue oli noin 40 x 50 metrin laajuinen, mutta saatiin rajattua saaren pohjoisosaan, noin sadan metrin päähän lähimmästä rakennuksesta.

Päivystävä palomestari Janne Luoma-aho kertoo, että pelastuslaitos tekee alueella vielä viimeisiä kasteluita uuden palon syttymisen estämiseksi.

Pelastuslaitos sai hälytyksen maastopalosta kello 14.20 iltapäivällä. Aluksi hälytys ohjasi palomiehet Koutturi-saaren viereen Hiironiemen alueelle. Lähettyvillä oli useampia pelastuslaitoksen maayksiköitä.

Päijänteellä sijaitsevaan saareen päästäkseen pelastajat saivat aluksi kuljetusapua sivulliselta henkilöltä, joka kuljetti palomiehiä veneellään siihen asti, että pelastuslaitoksen oma venekalusto saatiin paikalle.

Paloalueelta löytyi vanhan nuotion jäänteet. Ei ole kuitenkaan varmaa, onko nuotio tältä päivältä vai esimerkiksi viikonlopulta. Varmempaa tietoa mahdollisesta syttymissyystä ei tällä hetkellä ole.

Aiemmin päivällä pelastuslaitos sai hälytyksen maastopalosta Puula-järven Iso Paatsalo -saaressa Kangasniemellä.

Juttua päivitetty kello 17.30. Maastopalo on saatu sammutettua.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut