Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Työelämässä on takana karu alkuvuosi, näin se näkyy Keski-Suomen velkaneuvonnassa – "Nuorten pikavipit, ylisuuret asuntolainat ja eläkkeelle siirtyminen"

Ville Grahn

Kulunut koronavuosi on näkynyt työpaikoilla muun muassa yt-neuvotteluina ja lomautuksina. Jyväskylän oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvoja Lahja Ruohonen kertoo Radio KeskisuomalaisenLotta Merenmiehen haastattelussa, miten poikkeuksellinen vuosi on heijastunut velkaneuvontaan.

Ruohosen mukaan kesä on ollut velkaneuvonnassa jopa poikkeuksellisen rauhallinen. Koronapandemian alkuvaiheessa yrittäjiltä tuli paljon yhteydenottoja, mutta sen jälkeen tilanne on rauhoittunut. Neuvonnassa ei esimerkiksi ole tällä  hetkellä pahoja ruuhkia.

Velkaneuvonnassa käy kaiken ikäisiä asiakkaita.

– Nuorilla on pikavippikierre, keski-ikäisillä on ylisuuret asuntolainat, eikä eläkkeelle siirtyessä aina osata hallita taloutta. Lähdetään vaikka auttamaan omia lapsia ja saadaan oma talous sekaisin, Ruohonen kertoo.

Aiheeseen liittyvää

  1. Koronakriisin vaikutukset maksuhäiriömerkintöjen määrään vasta tulossa – "häpeästä on hyvä päästä irti"
    16.8.2020 5:03

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut