Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste: EU:n ulkoministerit järjestävät ylimääräisen kokouksen jännitteistä maailmalla – asialistalla muun muassa Valko-Venäjän tilanne

EU:n ulkoministerit järjestävät tänään ylimääräisen kokouksen.

Keskustelun pääaiheena on Valko-Venäjän tilanne, jossa on protestoitu maan presidentinvaalien vilpillisenä pidettyä tulosta vastaan sunnuntaista lähtien.

Aiheena on myös tilanne itäisellä Välimerellä, missä vastakkaisasettelu Turkin ja Kreikan välillä on lisääntynyt. Lisäksi esillä ovat Libanonin ja Venezuelan tilanteet.

Suomesta videokokoukseen osallistuu ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.)

Israel ei ole hylännyt suunnitelmiaan liittää osia palestiinalaisalueista itseensä, kertoo Yhdysvaltain Israelin-suurlähettiläs. Suurlähettiläs puhui tiedotustilaisuudessa presidentti Donald Trumpin kanssa. Trump sen sijaan näki, että suunnitelmat eivät olisi enää pöydällä.

Aiemmin useissa eri medioissa kerrottiin, että Israel olisi mahdollisesti luvannut olla jatkamatta suunnitelmiaan sen jälkeen, kun se sopi Arabiemiraattien kanssa diplomaattisuhteiden solmimisesta.

Suunnitellut alueliitokset ovat osa Trumpin laajasti kiisteltyä Lähi-idän rauhansuunnitelmaa. Israelin on ollut määrä liittää itseensä noin 30 prosenttia miehitetystä Länsirannasta, myös juutalaissiirtokuntia, jotka on maailmalla laajasti tuomittu laittomiksi. (Lähde: AFP)

Britannia on ottanut uudelleen käyttöön kahden viikon karanteenin muun muassa Ranskasta ja Hollannista saapuville matkustajille. Päätöksen taustalla ovat maissa lisääntyneet koronavirustartunnat.

Ranskassa on tällä hetkellä arvioiden mukaan noin puoli miljoonaa brittilomailijaa.

 Guardian-lehti kirjoittaa, että päätös on aiheuttanut lomailijoiden keskuudessa kaaosta, sillä karanteenin välttämiseksi matkailijoilla on vain päälle vuorokausi aikaa palata Britanniaan.

Muutoksen on tarkoitus tulla voimaan aikaisin lauantaiaamuna paikallista aikaa. (Lähde: AFP)

Airbnb-sivusto rajoittaa alle 25-vuotiaiden mahdollisuutta vuokrata huoneistoja Britanniassa, Ranskassa ja Espanjassa. Toimen tarkoituksena on vähentää luvattomia juhlia ja lisätä turvallisuutta, yritys kertoo.

Airbnb ryhtyi jo viime vuonna toimiin, kun juhlien tuomat levottomuudet aiheuttivat ongelmia joissain naapurustoissa ja yhteisöissä. Koronaviruspandemian myötä huolena on, että tiloissa järjestetyissä tapahtumissa uhmataan esimerkiksi turvavälejä.

Airbnb-sivuston kautta esimerkiksi matkailijat voivat varata yksityishenkilöiden koteja tai huoneita asunnoista tarvitsemalleen ajanjaksolle. (Lähde: AFP)

Valtiovarainministeriö julkaisee tänään oman ehdotuksensa työllisyystoimista.

Hallitus päättää työllisyyttä vahvistavista toimista budjettiriihessä syyskuun puolivälissä.

Hallitusohjelman mukaan tämän vuoden budjettiriihessä olisi ollut tarkoitus päättää toimista 30 000 ihmisen työllistämiseksi "normaalissa suhdannetilanteessa". Koronapandemian synnyttämä talouskriisi kuitenkin luo oman haasteensa työllisyystoimiin.

Rajavartiolaitoksella tällä hetkellä käytössä olevien valvontalentokoneiden elinkaari on päättymässä. Rajavartiolaitos kertoo Dornier 228 -valvontalentokoneiden korvaamiseen tähtäävästä MVX-hankkeesta tänään tiedotustilaisuudessaan.

Vuonna 1995 valmistettujen valvontalentokoneiden ylläpito on käymässä vaikeaksi.

Rajavartiolaitoksen mukaan valvontalentokoneet on korvattava, jotta Suomen toimintakyky merellä ihmisten, ympäristön ja valtion turvallisuuden ylläpitämiseksi voidaan säilyttää.

Jääkiekon NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Columbus Blue Jackets on tasoittanut ottelusarjan Tampa Bay Lightningia vastaan. Columbus voitti Tampa Bayn 3–1 ja sarjan voitot ovat nyt tasan 1–1.

Columbuksen suomalaisvahti Joonas Korpisalo jatkoi varmoja otteitaan torjuessaan 36 kertaa.

Kotijoukkue Tampa Bayn Nikita Kutsherov vastasi ottelun avausmaalista, mutta osuma jäi lopulta joukkueen ainoaksi. Columbus osui ensimmäisessä erässä kahdesti ja kerran päätöserässä. Maalit kirjattiin Ryan Murraylle, ylivoimalla osuneelle Oliver Bjorkstrandille sekä Alexander Wennbergille.

Yleisurheilun Suomen mestaruuskilpailut Kalevan kisat jatkuu tänään toista päivää Turussa. Päivän ohjelmassa on seitsemän miesten ja neljä naisten loppukilpailua.

Päivä alkaa miesten 10-ottelun 100 metrin juoksulla kello 12.40. Kilpailupäivä huipentuu naisten 100 metrin aitajuoksun finaaliin kello 20.25.