Palokan suurpalossa kotinsa menettäneille kerätään sunnuntaina rahaa kokkaamalla

Ystävykset kehittivät idean noutoruokatapahtumasta.

Riikka Minkkinen

Jyväskylässä tempaistaan sunnuntaina Palokan senioritalon palon asukkaiden auttamiseksi. Tapahtumassa vapaaehtoiset valmistavat intialaista kahden ruokalajin kasvisruokaa.

Annokset ostetaan etukäteen Kirkkopalveluiden Kotimaanapu-keräyssivuston kautta ja noudetaan Kasvisravintola Katriinasta sunnuntaina klo 15–17.

Tuotot menevät lyhentämättömänä sivuston kautta Palokan alueseurakunnan diakoniatyölle, joka tukee heikoimmassa asemassa olevia kotinsa Palokan senioritalon palossa menettäneitä senioreita.

Jos kaikki tarjolla olevat 30 euron hintaiset kahden hengen ateriat 50 hakijalle saadaan myytyä, tulee keräyssummaksi 1 500 euroa.

Tapahtumavastaava, palokkalainen Mervi Kumpulainen asuu melkein palaneen talon naapurissa. Hän huomasi palon jälkeen Facebookin Palokka-ryhmässä paljon keskustelua asiasta.

Joku oli laittanut ryhmään myös linkin Kotimaanavun keräyksestä Palokan palon senioreiden hyväksi.

– Jaoin sen omilla sivuillani siihen malliin, että jos ei vain voivoteltaisi tätä asiaa, vaan jokainen voisi konkreettisesti toimia asian hyväksi, Kumpulainen kertoo.

Sitten Kumpulaisen intialainen ystävä Bhavani Ramamoorthi, joka pitää yhteisöllisyyttä lisääviä ruokatyöpajoja, laittoi viestiä, olisiko Kumpulaisella ideoita, mitä he voisivat tehdä asian hyväksi kokkauksen merkeissä.

Syntyi idea tapahtumasta ja mukaan tuli 20 vapaaehtoista ystävä- ja tuttavapiiristä.

Kasvisravintola Katriina mahdollisti tapahtuman antamalla tilat sen käyttöön ja lahjoittajiksi saatiin Palokan Prisma, Palokan Citymarket, Ekokauppa Ekolo, Palokan Apteekki sekä yksityinen lahjoittaja.

Kumpulaisen mukaan monet senioritalon asukkaat tarvitsevat nyt rahallista apua. Asukkaat ovat sukupolvea, joka on nähnyt tiukkojakin aikoja ja joutunut nyt elämänsä viime metreillä kokemaan kodin menetyksen.

– Onko tämä pienintä meiltä yhteisönä, mitä voisimme tehdä? Luemme paljon uutisia ja päivittelemme, mutta kuinka usein tartumme asioihin? Pienistä palasista voi tulla iso summa, sanoo Kumpulainen.

Hänen mielestään nyky-Suomessa on hieman unohdettu yhteisöllisyys.

– Jokainen on vähän omissa poteroissaan. Tässä monista eri taustoista ja kansallisuuksista tuleva porukka haluaa olla mukana ja auttaa sillä panoksella, kun osaa.

Keskiviikkona ruoka-annoksia oli varattu 22 kappaletta. Tilauksia toivotaan viimeistään lauantaina kello 17 mennessä. Kumpulainen muistuttaa, että jos kaikki annokset myydään, voi senioritalon asukkaita auttaa myös yleisen Kotimaan avun keräyksen kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut