Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Patentti- ja rekisterihallitus siivoaa taas kaupparekisteriä. Arkistokuva. Pirjo Nenola

Jaakko Närhi

Noin 4 800 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poistaminen kaupparekisteristä, tiedottaa Patentti- ja rekisterihallitus (PRH). Kaupparekisteriä ylläpitävä PRH poistaa rekisteristä osakeyhtiöitä ja osuuskuntia, jotka eivät ole ilmoittaneet tilinpäätöstään kaupparekisteriin kahden viime vuoden aikana.

Poistettavien listalla olevien yritysten täytyy ilmoittaa tilinpäätös kaupparekisteriin 25. marraskuuta mennessä. Poistouhan alle voi päätyä toimivakin yhtiö, jos tilinpäätöstä ei toimiteta määräaikaan mennessä, eikä yrityksen määräämiselle selvitystilaan ole edellytyksiä.

PRH:n listalta löytyy yrityksiä laajasti eri toimialoilta. Mukana on muun muassa yli 130 keskisuomalaista osakeyhtiötä ja osuuskuntaa sekä keväällä otsikoissa olleen ja Pohjois-Amerikan suurissa urheilusarjoissa uraa tehneen urheiluhieroja Marko Yrjövuoren konsultointiyritys Marko Yrjövuori Consulting Oy.

 

Osakeyhtiöiden ja osuuskuntien täytyy ilmoittaa tilinpäätös kaupparekisteriin joka tilikaudelta. Tilinpäätös vaaditaan vaikka yritystoiminta olisi keskeytetty tai yritys ei olisi toiminnassa.

PRH voi kehottaa yritystä ilmoittamaan tilinpäätöksensä kaupparekisteriin, jos tilinpäätöksen ilmoittaminen viivästyy yli vuoden tilikauden päättymisestä.

Poistomenettelyyn päätyneille yrityksille lähetetään kehotuskirje, jossa yritykselle annetaan kaksi viikkoa aikaa ilmoittaa tilinpäätös.

Jos yritys ei kehotuksesta huolimatta ilmoita tilinpäätöstä, päätyy se kaupparekisteristä poistettavien yritysten listalle. Tästä tehdään myös merkintä yrityksen tietoihin. Jos tilinpäätöstä ei ilmoiteta 3,5 kuukauden kuluessa tästä, poistetaan yritys kaupparekisteristä ja sen toiminta päättyy.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut