Gummeruksenkatu avataan jälleen liikenteelle – kaupunki kehottaa erityiseen varovaisuuteen tietyön kohdalla koulujen alettua

Yliopistonkadun saneeraustyömaa heinäkuussa. Timo Mustalampi

Justus Vento

Liikenne Yliopistonkadulta voi taas kääntyä Gummeruksenkadulle perjantaina 14.8. aamusta alkaen, tiedottaa Jyväskylän kaupunki. Samassa yhteydessä Yliopistonkadun autoliikenne työmaan kohdalla siirretään keskustan puolelle katua.

Liikennevalot Harjukadun ja Kilpisenkadun risteyksessä poistetaan väliaikaisesti toiminnasta. Liikennejärjestelyjen yhteydessä pysäköinti Yliopistonkadun varressa päättyy, mutta Harjukadun läheisyydessä oleva erillinen pysäköintialue on edelleen käytössä. Liittymän kohdalle tulee väliaikainen suojatie pysäköintialueen jalankulkua varten.

Yliopistonkadun suuntainen jalankulku ja pyöräily ohjataan keskustan puolelle, ja kulku Neron portaille katkeaa toistaiseksi.

Edellä mainitut poikkeavat liikennejärjestelyt Yliopistonkadulla ovat voimassa arviolta marras-joulukuulle asti.

Rakennuttajainsinööri Erja Mutanen muistuttaa, että kaikki osapuolet vaikuttavat liikenneturvallisuuteen työmaan kohdalla.

– Koulujen alkaessa urakoitsijan henkilöstöä muistutetaan turvallisuuden varmistamisesta, mutta yhtä lailla työmaan kohdalla liikkuvien on myös syytä olla nyt erityisen varovaisia. Jalankulun ja pyöräilyn kiertoreittejä sekä osoitettuja Yliopistonkadun ylityskohtia on syytä noudattaa turvallisuussyistä.

Jyväskylän kaupungin Yliopistonkadun saneeraushankkeen pääurakoitsija on Oteran oy. Saneeraus valmistuu vuoden 2021 lopussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.