VM:n budjettiehdotus on 7 miljardia alijäämäinen – katso tallenne Matti Vanhasen tiedotustilaisuudesta

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen kertoo ensi vuoden budjetista keskiviikkona iltapäivällä. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Ville Grahn, STT

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) esitteli keskiviikkona iltapäivällä ehdotuksensa Suomen vuoden 2021 budjetiksi.

Budjettiehdotus ensi vuodelle on 61,6 miljardia euroa. Summa on 3,9 miljardia euroa enemmän kuin vuoden 2020 varsinaisessa talousarviossa, mutta 5,7 miljardia euroa vähemmän kuin vuodelle 2020 on budjetoitu mukaan lukien lisätalousarviot.

Ehdotus on 7,0 miljardia euroa alijäämäinen. Valtionvelka nousee ensi vuonna arviolta 132 miljardiin euroon, ministeriö kertoo.

Ehdotus julkaistaan kokonaisuudessaan huomenna. Valtiovarainministeriö neuvottelee ehdotuksen pohjalta seuraavaksi muiden ministeriöiden kanssa. Hallitus linjaa budjetista budjettiriihessään syyskuun puolivälissä. Budjetti käsitellään ja hyväksytään eduskunnassa myöhemmin syksyllä.

Voit seurata kello 15 alkanutta tiedotustilaisuutta alapuolelta. Video on katsottavissa tallenteena tilaisuuden jälkeen.

Jos video ei näy, voit seurata sitä myös valtioneuvoston YouTube-kanavalta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut