Mies vangittiin raiskausyritysten sarjasta Jyväskylässä – poliisi epäilee, että tekoja voi olla enemmänkin

Poliisi tutkii raiskauksen yritysten sarjaa Jyväskylässä. Timo Mustalampi

Markus Mattlar

Nuorehkoa miestä epäillään useista Jyväskylässä tapahtuneista raiskauksen yrityksistä. Poliisin tiedossa olevia tekoja on neljä, ja ne ovat tapahtuneet viime vuoden joulukuun ja tämän vuoden elokuun välisenä aikana keskustan, Tourulan ja Halssilan alueilla.

Kaikki neljä epäiltyä raiskauksen yritystä ovat tapahtuneet myöhään aamuyöllä ulkona tai kerrostalojen rappukäytävissä. Poliisin mukaan mies on useissa tapauksissa tarttunut suoraan kiinni uhriin ja alkanut kosketella aggressiivisesti. Vain yhdessä neljästä tapauksesta hän on ensin puhunut uhrille.

Mies otettiin kiinni viime viikon keskiviikkona, ja hänet vangittiin perjantaina todennäköisin syin epäiltynä neljästä raiskauksen yrityksestä.

Poliisi pyrkii selvittämään, onko epäilty syyllistynyt muihinkin vastaaviin tekoihin. Siksi seksuaalisen ahdistelun, aggressiivisen käsiksi käymisen tai vastaavan teon uhriksi joutuneita pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi.

Poliisi ei julkaise epäillyn kuvaa. Tätä perustellaan sillä, että miehen henkilöllisyys on jo selvillä ja kuvan julkaisu vaarantaisi mahdollisten uusien uhrien tekemän kuvantunnistuksen luotettavuuden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.