Valko-Venäjän alustava presidentinvaalitulos selvillä: Lukashenkolle 80 prosenttia äänistä – oppositio pitää tuloksia peukaloituina

Aleksandr Lukashenko on alustavien tulosten mukaan voittanut Vlako-Venäjän presidentinvaalit ylivoimaisesti. Sergei Gapon / Lehtikuva

STT

Valko-Venäjällä presidentti Aleksandr Lukashenko on maan keskusvaalilautakunnan mukaan saamassa 80 prosenttia presidentinvaalien äänistä. Aamuyhdeksältä julkaistujen alustavien laskentatulosten mukaan opposition ehdokas Svetlana Tihanovskajan äänisaalis olisi vain 10 prosenttia.

Opposition mukaan viralliset tulokset ovat peukaloituja, ja todellisuudessa tilanne on aivan toisenlainen. Sosiaalisessa mediassa on esimerkiksi julkaistu tietoa äänestyksestä Valko-Venäjän edustustoissa ulkomailla, joiden mukaan Tihanovskaja olisi saanut selvästi Lukashenkoa enemmän ääniä.

Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä ja muualla maassa on ollut eilisillan ja yön aikana rajuja yhteenottoja poliisin ja oppositiota kannattavien mielenosoittajien välillä. Paikallisen ihmisoikeusjärjestön vahvistamattomien tietojen mukaan yksi mielenosoittaja olisi saanut kahakoissa surmansa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.