Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Beirutin räjähdys jätti jälkeensä 43 metriä syvän kraatterin – katso kuvat

Libanonin hallinnon vastustajat ovat kutsuneet jälleen koolle uusia mielenosoituksia.

Satama-alue ja kraatteri ilmasta kuvattuna. AFP / Lehtikuva

STT–AFP

Beirutissa tiistaina tapahtunut jättimäinen räjähdys jätti jälkeensä 43 metriä syvän kraatterin. Asiasta kertoi turvallisuusviranomainen uutistoimisto AFP:lle räjähdysalueella toimivien ranskalaisasiantuntijoiden tietoihin perustuen.

Esimerkiksi vuoden 2005 valtavasta räjähdyksestä jäänyt kraatteri oli tapausta tutkivan tuomioistuimen mukaan halkaisijaltaan kymmenmetrinen ja syvyydeltään kaksi metriä. Räjähdyksessä kuoli Libanonin entinen pääministeri Rafik al-Harari.

Satamassa tiistaina tapahtunut räjähdys aiheutti yli 150 ihmisen kuoleman, ja lisäksi tuhansia ihmisiä loukkaantui. Geofysiikan instituutin USGS:n mukaan räjähdys vastasi maanjäristystä, jonka voimakkuus on 3,3.

Viranomaiset ovat kertoneet, että räjähdyksen aiheutti tulipalo sataman varastossa, jossa oli vuosia säilytetty vaarallista ammoniumnitraattia.

Libanonin hallinnon vastustajat ovat jälleen sunnuntaina kutsuneet koolle uusia mielenosoituksia. Lauantaina mielenosoittajat tunkeutuivat esimerkiksi useisiin ministeriöihin, kunnes armeija hääti heidät pois. Uutiskanava Al Jazeeran mukaan satoja ihmisiä loukkaantui. Uutistoimisto AFP:n mukaan kymmenet loukkaantuneet tarvitsivat sairaalahoitoa, mutta Beirutin sairaalat ovat jo valmiiksi täpötäysiä räjähdyksen uhrien ja koronaviruspotilaiden vuoksi.

Poliisin mukaan yksi poliisi kuoli yhteenotoissa.

Maailman johtajat keskustelevat Libanonin tilanteesta Suomen aikaa iltapäivällä virtuaalikonferenssissa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut