Maskisuositus voi tulla ensi viikolla, mutta laki ei taivu maskipakkoon – katso tallenne torstain tiedotustilaisuudesta

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila (oik.) ja strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pukki kertoivat koronatilanteesta tiedotustilaisuudessa torstaina. Roni Rekomaa / Lehtikuva

Ville Grahn

Suomeen on tulossa "varmasti" maskisuositus koronavirusepidemian toisessa tai kolmannessa vaiheessa, kertoi sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila tiedotustilaisuudessa torstaina aamupäivällä.

Varhilan mukaan maskisuositus voidaan antaa jo ensi viikolla, jos tautitilanne näyttää siltä. Kansliapäällikkö myös arveli, että ensi viikolla voidaan arvioida maskisuositusten asettamisen ajankohtaa, vaikka suositusta ei vielä silloin annettaisikaan.

Varhilan mukaan laki ei mahdollista varsinaista maskipakkoa. Kansliapäällikkö kuitenkin sanoi luottavansa siihen, että suomalaiset noudattavat suosituksia tunnollisesti. Hän ennakoi, että tulevat maskisuositukset ovat "tiukasti alueellisia".

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) pitivät torstaina aamupäivällä tilannekatsauksen, jossa käsiteltiin tautitilannetta ja koronavirustilanteen epidemiologista arvioita.

Ministeriö lähetti tilaisuuden suorana lähetyksenä verkossa. Voit katsoa tallenteen lähetyksen alapuolelta:

Jos video ei näy, voit katsoa lähetyksen valtioneuvoston YouTube-kanavalta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut