Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Poliisi esittää pyynnön jämsänkoskelaisille kameroiden omistajille – syynä uusi tieto Pekka Katajan murhan yrityksestä

Pekka Katajan epäilty murhan yritys tapahtui tässä talossa Jämsänkosken Kenraalintiellä. Sami Saarenpää

Ville Grahn

Poliisi pyytää yksityishenkilöiltä ja yrityksiltä video- tai kuvamateriaalia Jämsänkoskelta perjantailta 17. heinäkuuta. Poliisi toivoo saavansa materiaalia, joka on kuvattu perjantaina aamukymmenen aikaan Jämsänkoskella Kenraalintien lähistöllä.

Tällaista materiaalia voi olla tallentunut esimerkiksi yritysten tai omakotitalojen valvontakameroihin.

Pyyntö liittyy perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikön Pekka Katajan epäillyn murhan yrityksen tutkintaan.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, keskusrikospoliisin rikoskomisario Paavo Tuominen kertoi Keskisuomalaiselle keskiviikkona, että poliisi etsii kuvamateriaalin avulla autoa, jolla tekijöiden epäillään poistuneen tapahtumapaikalta.

Poliisi ei ole aiemmin kertonut julkisuudessa, että se epäilee tekijöiden liikkuneen autolla. Tuomisen mukaan poliisilla ei ole kuitenkaan tiedossa mitään tiettyä autoa, vaan rikostutkijat ovat kiinnostuneita kaikista tapahtuma-aikana alueella liikkuneista autoista.

– Toiveenamme on, että jonkun kuvaamassa materiaalissa voisi näkyä esimerkiksi rekisterinumeroita, Tuominen sanoi.

Poliisi ei ole varma, mihin suuntaan tekijät ovat lähteneet rikospaikalta Kenraalintieltä. Havaintoja on kahdesta miehestä, jotka ovat poistuneet länteen Koivutien suuntaan.

Alueelta vie autotie muun muassa etelään Jämsän keskustan suuntaan ja pohjoiseen Koskenpään suuntaan. Siksi viranomaiset ovat kiinnostuneita myös aineistosta, joka on kuvattu hieman kauempana Kenraalintiestä.

Tuominen ei keskiviikkona kertonut tarkemmin tutkinnan edistymisestä. Poliisi ei ole paljastanut esimerkiksi sitä, etsiikö se tiettyjä henkilöitä rikoksesta epäiltyinä tai onko kukaan ollut tapaukseen liittyen kiinniotettuna.

– Tutkinta on vielä alkuvaiheessa, joten emme voi kertoa siitä juuri mitään, Tuominen perusteli.

Tietoja kuvamateriaalista ja muita vihjeitä tapauksesta voi lähettää poliisille sähköpostitse osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi.

Kuvamateriaalin pyytämisestä kertoi ensimmäisenä Yle.

Aiheeseen liittyvää

 1. Pekka Katajan epäillyn murhayrityksen tutkinnanjohtaja vaihtui – ruoriin hyppää kuohuttavasta katoamistapauksesta tuttu mies
  4.8.2020 14:28
 2. Poliisi edistynyt Pekka Katajan murhayrityksen tutkinnassa – nyt etsitään paikalta poistunutta, tummiin pukeutunutta parivaljakkoa: "Epäiltyjä on vähintään kaksi"
  28.7.2020 13:45
 3. Perussuomalaisten vaalipäällikköön kohdistuneen epäillyn murhan yrityksen paikalta nähtiin poistuvan kaksi ihmistä – poliisin käsityksen mukaan kaksikolla oli selkeä pituusero ja mahdollisesti lippalakit
  28.7.2020 13:28
 4. Suojelupoliisi salaa mahdollisen roolinsa Pekka Kataja -tutkinnassa: "Olimme mukana tai emme, en voi sitä kommentoida"
  28.7.2020 13:15
 5. Pekka Kataja nousi puheenaiheeksi valtakunnan politiikassakin – PS:n kansanedustaja kutsui ministereitä "perserei'iksi"
  27.7.2020 4:03

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut