Tanskan prinssi Joachim on päässyt pois sairaalasta aivoveritulppaleikkauksen jälkeen

Joachim kotiutettiin maanantai-iltana Ranskan Toulousessa, missä hänelle tehtiin leikkaus reilu viikko sitten. LEHTIKUVA/AFP

STT

Tanskan prinssi Joachim on päässyt sairaalahoidosta pois, kertoo Tanskan hovi. 51-vuotias Joachim kotiutettiin maanantai-iltana Ranskan Toulousessa, missä hänelle tehtiin leikkaus reilu viikko sitten.

Hovin mukaan prinssin vointi on nyt hyvä.

Kuningatar Margareetan nuorempi poika joutui toissa viikon perjantaina sairaalahoitoon, ja hänet lähetettiin välittömästi leikkaukseen. Hovi kertoi seuraavana päivänä leikkauksen onnistuneen ja tiedotti viikko sitten, että prinssin tila on vakaa.

Prinssi jatkaa toipumistaan kuningasperheen linnassa Cayx'ssa Etelä-Ranskassa.

Joachim on suorittanut Ranskassa korkea-arvoisen Ecole Militaire -sotilasakatemian johtajakoulutuksen, josta hän valmistui kesällä. Koulutusjakson aikana hän on asunut perheineen Pariisissa.

Prinssin on ollut määrä toimia syyskuun alusta lähtien Tanskan Pariisin-suurlähetystössä maan uutena puolustusattaseana.

Joachim on Tanskan kruunun perimysjärjestyksessä kuudentena vanhemman veljensä kruununprinssi Frederikin ja tämän lapsien jälkeen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut